;
Politika

20 Eylül Küresel İklim Grevi’ne Davetlisiniz!

20-27 Eylül tarihleri arasında dünyanın dört bir yanında gerçekleşecek iklim grevlerine, “Sıfır Gelecek” adı altında bir araya gelen Türkiye’deki ekoloji ve çevre kurumları da destek veriyor.

Haber: Gülce DEMİRER

23 Eylül’de New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres yönetiminde gerçekleşecek BM İklim Eylem Zirvesi’nde, küresel ısınmayı 2030 yılında 1,5 derece sınırında tutmak için gerekli adımları içeren somut planların duyurulması bekleniyor. Zirve’den hemen önce ise, Greta Thunberg’in öncülüğü ile başlayan iklim grevinin büyümesiyle, 20-27 Eylül tarihleri dünyanın dört bir yanında küresel iklim grevi haftası ilan edildi.

20-27 Eylül arasında dünyanın dört bir yanında gerçekleşecek iklim grevlerine “Sıfır Gelecek” adı altında bir araya gelen Türkiye’deki ekoloji ve çevre kurumları da destek verecek. Sıfır Gelecek kampanyası, 20 Eylül’de ve sonrasında gerçekleşecek etkinliklerle iklim krizini kamuoyunun gündemine taşımanın yanı sıra, Türkiye’deki karar alıcıların bir an önce iklim krizine karşı acil ve adil planlama yaparak 2030’a kadar sıfır karbonlu bir geleceğe yönelik somut adım atmalarını talep ediyor.

20 Eylül Cuma günü İstanbul’da saat 14.00’da Kadıköy İskele Meydanı’nda yapılacak basın açıklamasının ardından 16.00’da Yoğurtçu Parkı’nda buluşulacak. Saat 18.00’da ise Sıfır Gelecek Müzik Festivali kapsamında 10 sanatçının desteğiyle konserler gerçekleşecek. Sanatçılar arasında Barlas Tan Özemek, Güney Marlen, Güz Kumpanyası, Kabile Sahne ve Gösteri Sanatları, Lara Di Lara, Nil İpek, Pınar Keleş, Sumru Ağıryürüyen & Muammer Ketencoğlu, Şubadap Çocuk ve Teneke Trampet yer alıyor.

İzmir’de ise saat 15.00’da Alsancak İskele önündeki buluşmanın ardından, greve konserler ve gösteriler ile devam edilecek. Detaylı programa buradan ulaşabilirsiniz.

Ankara’da saat 14.00-18.00 arasında Ankara Küresel İklim Grevi gerçekleşecek.

Ayvalık’ta ise Cumhuriyet Meydanı’nda saat 17.00’da toplanılıyor.

Ayrıca Yeşil Düşünce Derneği 10-19 Eylül tarihleri arasında küresel iklim krizine dikkat çekmek amacıyla bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Herkese açık ve ücretsiz yapılacak etkinliklerin programına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi

1 yorum

Yorum yazmak için tıklayınız.