;
Politika

Erdoğan Akbelen Direnişçilerini Hedef Aldı: “Marjinallerle İlgilenmiyoruz”

akbelen

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’da kömürle elektrik üretiminin artırılmasına karşı çıkılmadığını iddia etti, Akbelen direnişçilerini hedef aldı.

Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’ye ait kömür madenine karşı köylüler, 2019’dan bu yana mücadele ediyor.

Dava süreci devam ederken 24 Temmuz sabah saatlerinde bölgeye jandarma ekipleri ile beraber kesim ekipleri sevk edildi ve Akbelen katliamı başladı.

Bölgede eylem başlatan İkizköylüler ve yaşam savunucuları birçok kez jandarmanın biber gazlı, coplu ve TOMA’lı sert müdahalesine maruz kaldı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısından sonra Akbelen’deki direnişe değinen Erdoğan İkizköylüleri ve yaşam savunucularını marjinal olarak nitelendirirken Avrupa’nın hiçbir yerinde kömürden çıkış planlarının yapılmadığını iddia etti ve şunları söyledi:

“Güney Ege’de kullanılan elektriğin neredeyse üçte ikisini üreten Akbelen Termik Santrali ülkemiz için milli bir değer konumundadır. Santralimizin kaynağını azalttığı için kömürle faaliyetine devam etmesi gerekiyor. Avrupa’nın hiçbir yerinde kömürle üretimin artırılmasına karşı çıkılmazken, Türkiye’de ağaç sevgisi adında provokatif eylemler yapılmaktadır. Kampanyaları ağaç sevgisiyle izah edemeyeceğimiz açıktır. Biz çevreci görünümlü marjinallerle ilgilenmiyor, işimize bakıyoruz.”