;
Ekonomi

Meksika Karbon Piyasası Simülasyonunu Tamamladı

Meksika, ekonomisinin farklı sektörlerinden ve ekonomisinden kaynaklı seragazı emisyonlarının neredeyse %80’ini temsil eden yaklaşık 100 şirketin dahil olduğu karbon piyasası simülasyonunu tamamladı.

İlerici sayılabilecek iklim politikaları ve iklim yasası ile bilinen Meksika, karbon piyasası simülasyonunu 28 Haziran itibariyle tamamladı. Türünün ilk örneklerinden olan simülasyon, Meksika ekonomisinin farklı sektörlerinden ve Meksika ekonomisi kaynaklı seragazı emisyonlarının neredeyse %80’ini temsil eden yaklaşık 100 şirketin dahil olduğu kapsamlı bir çalışma.

Simülasyon çalışmasının ve uygulamasının ana amacının, Meksika iş dünyasının, 2019’a doğru pilot şekilde uygulanmasının ardından yakın gelecekte devrede olacak Ulusal Emisyon Ticaret Sistemi’ne (ETS) hazırlanması olduğu belirtiliyor.

Meksika’da hatırlanacağı üzere 1 Temmuz 2018’de gerçekleşen seçimlerde galip gelen aday Andrés Manuel López Obrador, karbon piyasalarına referans veren kampanya mesajları da paylaşmıştı. Simülasyon sonuçlarının ve emisyon ticaret sistemi detaylarının yeni idarenin göreve gelişinden bir süre sonra kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Simülasyona Ekim 2017’de Başlanmıştı

20 Ekim 2017’de Meksika Çevre ve Doğal Kaynaklar Sekreterliği (SEMARNAT) tarafından başlatılan ulusal karbon piyasası simülasyonu, Meksika Borsası (Grupo BMV) ve borsa kapsamındaki gönüllü karbon platformu (MéxiCO2) işbirliğinde gerçekleştirildi. Simülasyon, Environmental Defense Fund tarafından geliştirilen CarbonSim yazılımı üzerinden uygulandı.

Simülasyon çalışması, Meksika’daki Birleşik Krallık Büyükelçiliği ve Dünya Bankası Piyasaya Hazırlık için Ortaklık (PMR) destek çerçevesi kapsamında desteklenmiş; Meksika Ulusal Emisyon Ticaret Sistemi’nin temellerinin atılması kapsamındaki faaliyetler arasında yer almıştı.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi