;
Politika

İkizköylü Işık Meclis’ten Seslendi: “TOMA’ların Önünde Siper Olmaya Var mısınız?”

ikizköy

İkizköylü Nejla Işık, Akbelen için muhalefetten destek istedi, “TOMA’ların önünde siper olmaya var mısınız, ben bunun sözünü almak için buradayım” dedi. 

Akbelen Ormanı ile Hatay Dikmece’deki zeytinliklerini korumak için mücadele eden yurttaşlar, TBMM’de siyasi partileri ziyaret ediyor.

CHP grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘ndan önce söz alan Işık, şu ifadeleri kullandı:

“Toprağımızı savunduğumuz için terörist, marjinal olduk. Toprağımız için hepsi oluruz. Sadece çocuklarımızın anası değiliz, bitkilerin, coşkulu akan derelerin anasıyız. 15 gün önce geldi başkanım. Açgözlü şirket, seçimi kazandıktan sonra gireceğim dedi. Muğla’yı alamadığı için yok etme baskısı var. Kendimizi siper ettik ve vermeyeceğiz dedik Akbelen’i. Biz bu dünyanın sahibi değiliz. Bugün varsak yarın yokuz. Buranın sahibiymiş gibi olmaktan paranın esiri olmaktan vazgeçelim artık. Hayvanın, bitkinin en temel hakkı olan sularımız gidiyor. Bir avuç köylü, yaşam savunucuları ile birlikte 4 senedir çok büyük bir şeyi başardık.

TOMA’ların önünde siper olmaya var mısınız, ben bunun sözünü almak için buradayım. 90 yaşındaki Zehra ninem için buradayım. Bu marjinal gruplar savunmaya devam edecek.”