;
Politika

Greta, Eylemlerini Dijital Platformlara Taşıdı

İklim aktivisti Greta Thunberg sosyal medyadan yaptığı açıklamada koronavirüs salgını nedeniyle eylemlerini dijital platforma taşıdığını belirtti.

17 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg, koronovirüs salgını nedeniyle eylemlerini dijital platformlara taşıdığını söyledi. Twitter’dan açıklama yapan genç aktivist, “#ClimateStrikeOnline (online iklim grevi), #fridaysforfuture (gelecek için cumalar) etiketleriyle dijital greve katılabilirsiniz” dedi.

İklim Haber'i Telegram'da Takip Edin!İklim Haber'i Linkedin'de Takip Edin!

Greta’nın açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Bir krizi, kriz olarak ele almadan çözemeyiz ve uzmanların ve bilimin arkasında birleşmeliyiz. Bu elbette tüm krizler için geçerli. Şimdi uzmanlar bizi Coronavirüs’ün yayılmasını yavaşlatmak için halka açık toplantılardan kaçınmaya çağırıyorlar.

Ben şahsen uzmanların dediği gibi yapmamızı tavsiye ederim. Özellikle yüksek riskli bölgelerde. Biz gençler bu virüsten en az etkileniyoruz ama en savunmasız kişilerle dayanışma içinde hareket etmemiz ve ortak toplumumuzun çıkarları için hareket etmemiz önemli.

İklim ve ekoloji krizi, insanlığın karşılaştığı en büyük krizdir ancak şimdilik (tabii ki nerede yaşadığınıza bağlı olarak) kamuoyu bilinci oluşturmak ve değişimi savunmak için yeni yollar bulmamız gerekecek – yerel yetkilileri dinleyin.

Önümüzdeki Cuma günleri için #ClimateStrikeOnline (online iklim grevi), #fridaysforfuture (gelecek için cuma) etiketleriyle dijital greve katılabilirsiniz.”