;
Politika

“Zeytinime Dokunma” Diyenler Kazandı, İş Makinaları Geri Çekildi

İlk belirlemelere göre 80 ila 120 yaşındaki 17 zeytin ağacının kepçelerle sökülüp atıldığı ortaya çıktı. Jandarma tarafından ters kelepçeyle gözaltına alındıktan sonra ifade vermek için emniyete götürülen yurttaşlar akşam saatlerinde serbest bırakıldı. 

İkizköy Çevre Komitesi’nden Deniz Gümüşel, Milas Jandarma Komutanlığı ile “şu an için” uzlaşmaya varıldığını açıkladı.

Valilik, alanı boşaltmak için İl Jandarma Komando Komutanlığı’ndan bir ekibi yönlendirdi fakat yaşam savunucuları alanı terk etmemekte ısrar etti. Jandarma Komutanı ile varılan uzlaşmayla iş makineleri geri çekildi.  İkizköylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal ise savcılığa şikayette bulundu. Alanda ters kelepçe ile alınan yurttaşlar ifade vermek üzere emniyete götürüldü ve akşam saatlerinde serbest bırakıldı. İkizköylüler yaşam savunucularını darp eden şirketin özel güvenlik müdürü hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Kepçenin geri çekilme anında direnişçiler, “Zeytinime dokunma” sloganları attılar.

Muğla İkizköy Işıkdere mevkiinde dün sabah saatlerinde YK Enerji çalışanları ve iş makinaları zeytin ağaçlarının sökülerek taşınması için alana gelmiş, köy sakinleri ve İkizköy Çevre Komitesi zeytinliklerin sökülmemesi için toplanma çağrısı yapmıştı.

YK Enerji’nin özel güvenliği yaşam savunucularının alana girmesine izin vermedi ve darp etti. TİP İl Başkanı Volkan Çetin ve EMEP Muğla İl Başkanı Nuri Alikoç, Jandarma tarafından ters kelepçeyle gözaltına alındıktan sonra ifade vermek için emniyete götürüldü, akşam saatlerinde ise serbest bırakıldı.

İlçe Tarım Müdürlüğü iş makinesinin çekilmesinin ardından alana tespit yapmaya geldi. İlk belirlemelerde 80 ila 120 yaşındaki 17 ağacın kepçelerle sökülüp atıldığı ortaya çıktı.