;
Politika

YSP’li Milletvekili Koca: “Bu Hukuksuzluğun Karşısında Elbette ki Direnmeye Devam Edeceğiz”

YSP

Akbelen’de akşam saatlerinde 4 kişi gözaltına alındı. Jandarmanın sert müdahalelerine rağmen mücadeleye devam edeceklerini söyleyen YSP Milletvekili Perihan Koca, “Toprağımızın, havamızın ve suyumuzun sermaye şirketlerine peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

YAZI: Erhan ARCA

İkizköy direnişçilerinden Nejla Işık’ın evinden orman tıraşlanmasının görülmeye başlaması üzerine alandaki milletvekilleri ve direnişçiler, Işık’ın evinin arkasından ormana girdi. Direnişçilerin ormana girmek için yöneldiğini gören jandarmalar bölgede acele şekilde yoğunlaştı.

Jandarmalar, orman içinde ve dışında direnişçilere karşı yüksek miktarda bibergazı kullandı. Kullanılan bibergazlarından bir tanesinin Işık ailesinin evine isabet etmesi nedeniyle direnişçiler, Yeşil Sol Parti Milletvekili Perihan Koca ve evin ağılında bulunan hayvanlar bibergazından etkilendi. Yapılan müdahalede 4 direnişçi gözaltına alındı.

Uygulanan şiddetin ardınan İklim Haber’e konuşan Milletvekili Koca şunları söyledi:

“Şu anda ‘Türkiye 100 yılı vizyonu’ diye bir şey inşa etmeye çalışıyorlar. Bunun faşizm olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Bu ülkeyi aslında tümüyle faşizmin karanlığına sürüklemeye çalışıyorlar. Akbelen’de faşizm inşa adımlarından bir tanesi. Çok ciddi bir düşmanlık hukuku söz konusu. Anayasanın bile hiçe sayıldığı bir yerden halka, doğaya düşmanlık ediyorlar. Burada Nejla arkadaşımızın evine de bibergazı attılar ve 4 arkadaşımızı gözaltına aldılar. Üç gündür İkizköy direnişinde gördüğümüz şey, insanları düşmanlık hukukuyla bertaraf etmeye çalıştıkları. Biz bu hukuksuzluğun karşısında elbette ki direnmeye devam edeceğiz. Toprağımızın, havamızın ve suyumuzun bu sermaye şirketlerine peşkeş çekilmesine, faşizme doğru sürüklenmesine izin vermeyeceğiz. Bunun için ülkenin dörtbir yanında eylemler örgütleyeceğiz. Aynı zamanda biz milletvekillerine yapılan müdahale de Anayasanın çok ağır bir ihlali. 14 Mayıs seçimlerinde halkın iradesiyle, halkın oyuyla seçilmiş olan halkın vekillerini yine Anayasayı keyfi bir şekilde bertaraf edildi ve bizi ormana almadılar, işkence ile püskürtmeye çalıştılar. Bunu mecliste de en gür sesimizle dillendireceğiz. Ne gerekiyorsa; sokakta, bütün yaşam alanlarımızda doğamızı ve Akbelen’i korumak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.”