;
Ekonomi

Yeni Araştırma: Aşırı Hava Olayları 2040 Yılına Kadar 234 Milyar Dolara Mâl Olabilir

Cambridge Üniversitesi İklim Değişikliği İş Risk Endeksi tarafından gerçekleştirilen yeni bir araştırma iklim değişikliği nedenli aşırı hava olaylarının 2040 yılına kadar 234 milyar dolara mâl olabileceğini gösteriyor.

Cambridge Üniversitesi İklim Değişikliği İş Risk Endeksi tarafından gerçekleştirilen yeni bir araştırmaya göre, 2040 yılına kadar sel, sıcak hava dalgaları ve kuraklık gibi aşırı hava olaylarının küresel ölçekteki maliyeti 100 milyar dolar kadar artarak 234 milyar dolara ulaşabilir. Araştırmada kullanılan iklim modellemesi verileri, aşırı hava olaylarının yaşanma sıklığını ve bu olayların ticari faaliyetlere ve tedarik zincirlerine olan etkisini ölçüyor.

İklim Haber'i Telegram'da Takip Edin!İklim Haber'i Linkedin'de Takip Edin!

Örneğin endekse göre 2040 yılında, Chicago’da hava sıcaklıklarının 25 dereceyi geçtiği fazladan 20 gün ve 30 dereceyi geçtiği bir hafta yaşanabilir. Araştırmaya göre günümüzde aşırı hava olayları yılda 195 milyar dolara mâl olurken bu miktar yıllık 39 milyar dolar bir artışla 2040 yılında 234 milyar dolara kadar ulaşabilir.

Risk Çalışmaları Merkezi’nde bilim insanı Andrew Coburn, şirketlerin uzun dönemli hava tahminleri ve ticari faaliyetlerinin düşük karbonlu bir ekonomiye geçişten nasıl etkileneceğiyle ilgilenme konusunda zorluklar yaşadığını belirtiyor. Coburn “Ticari faaliyetlerle ilgili zaman çizelgelerine dayanan bu tür bilgileri doğru bir şekilde ölçmek, şirketlerin sıcak hava dalgalanmalarına ve iklim ile ilgili diğer risklere daha fazla maruz kalmamalarına yönelik planlamalarına yardımcı olacaktır” dedi.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi