;
Politika

Yaşam Savunucuları Akbelen Ormanı’nın Sesi Olmak için Bir Araya Geliyor

Akbelen

Akbelen ve yaşam alanlarını korumak adına İkizköylüler Pazar günü saat 12:00’da toplanacak.

Yaklaşık 1.5 yıldır Akbelen Ormanı’nı ve zeytinlikleri YK Enerji’nin kömür madenine karşı koruyan İkizköylüler Pazar günü Milas Karayolları’nda tekrar bir araya geliyor.

Akbelen Ormanı’nı ve yaşam alanlarını korumak için tam 462 gündür çadırda nöbet tutan İkizköylüler, bir taraftan hukuki mücadelelerini sürdürürken, 3. kez yapılan bilirkişi keşfinin raporlarını bekliyor. Bu bekleyiş sürerken yaşam alanlarını korumak için tekrar toplanacak olan İkizköylüler Pazar günü bir araya geleceklerini duyurdu.

Yapılan açıklamada, “Tam da bu noktada mücadelemize ilk günkü inançla devam ettiğimizi ve Akbelen direnişinin haklılığını yeniden göstermek, dostlarımızla hep birlikte #AkbelenİçinAdalet sesini yükseltebilmek, Akbelen’in sesi olabilmek için toplanıyoruz.  Desteğinizi bekliyoruz” denildi.

Program kapsamında önce saat 12.00’da Milas Karayolları’nda toplanılacak ve Milas Atapark’a doğru yürüyüş yapılacak. Ardından 13.00’da Milas Atapark’ta basın açıklaması yapılacak.

Kaymakamlıktaki Görevliler Dilekçeyi Kabul Etmediler

İkizköylüler bunun yanı sıra yürüyüş ve basın açıklamasına yönelik Karadam Karacahisar Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği (KARDOK) başkanı Nejla Işık’ın hazırladığı dilekçeyi kaymakamlıkta çalışan görevlilerin almak istemediğini belirtirken demokratik haklarının engellenmeye çalışıldığını duyurdu.

Açıklamada, “Çeşitli bahanelerle saatlerce bekletip oyaladıktan sonra dilekçeyi kabul etmeyeceğini söyleyen görevli dilekçeyi teslim almadı. Bunun üzerine dilekçe dernek başkanı tarafından kargo ile kaymakamlığa gönderildi.

Dilekçenin alınmaması ‘Dilekçe Hakkının Kullanılmasının Engellenmesi Suçunu’ oluşturduğu ve demokratik ve hukuksal haklarımız engellendiği için dilekçeyi almayan görevliler hakkında gerekli idari ve cezai soruşturma açılmasını talep ettik” denildi.