;
Politika

Yaşam Savunucuları Akbelen Ormanı’nı Teslim Etmiyor

Akbelen Ormanı’nı için dün sabah saatlerinde bir araya gelen yaşam savunucuları ormanı kesme girişimin hukuksuz olduğunu belirttiler, “Akbelen ormanını vermeyeceğiz” dediler.

Milas Orman İşletmesi Müdürlüğü’nün 15 Temmuz Perşembe günü İkizköy Akbelen Ormanına kesim için geleceği duyumu üzerine İkizköylüler ile çevre ilçelerden ve Kuzey Ege’den İkizköy’e destek veren yaşam savunucuları sabah erken saatlerde orman girişinde toplandı. Akbelen Ormanı’nın kesiminin hukuksuz olduğunu söyleyen eylemciler, “Akciğerimi Rahat Bırak”, “Ya Yıkılan Sizin Eviniz Olsaydı”, “Canım Ağaç Sen Çok Yaşa”, “Ormanımızdan Ellerinizi Çekin”, “Bir Ağaç Daha Eksiklemeyeceğiz” pankartları ile orman yolunu geçişe kapattı. Pankartlar arasında “Akbelen Ormanı da Kazdağları da Bizim” yazan pankart özellikle dikkat çekti.

Sıcak havada en az 100 yıllık kızılçam ağaçlarının gölgesine sığınan İkizköylüler ve İkizköy’ün Dostları, Muğla yöresinin türküleri eşliğinde şenlik havası içinde dört saat boyunca ormancıların gelişini beklediler.

Jandarma devriye ekipleri dışında alana, maden şirketi ve kesim ekiplerinin gelmemesi üzerine Akbelen eylemcileri “Akbelen Ormanını Vermeyeceğiz” sloganı ile eylemi tamamladı.