;
Bilim

The Economist Öğrencilere İklim Değişikliği Eğitimi Verecek

The Economist gazetesi, öğrenciler için altı hafta sürecek ve haftalık olarak yayımlanacak “Climate Briefs” (İklim Özeti) adlı eğitici serisini tanıttı.

The Economist gazetesi, öğrenciler için altı hafta sürecek ve haftalık olarak yayımlanacak “Climate Briefs” (İklim Özeti) adlı eğitici serisini tanıttı.

İlk başta yılın ilerleyen zamanlarında çıkması planlanan Climate Briefs serisi, The Economist’in COVID-19 salgını esnasında daha aktif çalışmasıyla birlikte öne çekildi.

İşte duyurunun tamamı:

 “Öğrenciler için hazırlanan haftalık Climate Briefs, küresel ısınmanın tarih ve siyasetini çözümleyerek başlıyor.

23 Nisan’da tanıtılan altı haftalık serinin amacı öğrencileri iklim değişikliği konusunda bilgilendirmek. Haftalık olarak dijital ortamda ve basılı olarak yayımlanacak seri, altı adet iki sayfalık yazıdan oluşacak.

“A challenge without precedent” (Örneği görülmemiş meydan okuma) başlıklı ilk özet, iklim eylemi siyasetine odaklanıyor ve 23 Nisan’dan itibaren dijital ortamda, 25 Nisan’da ise basılı olarak okunabilir.

Diğer Climate Briefs konuları: Seragazı etkisinin örneklenmesi, bugünün ve geleceğin karbon döngüsü, etkileri ve zaman eksenleri, teknik olarak enerji dönüşümü sağlamak ve uyum sağlamanın zorunluluğu şeklinde olacak.

The Economist gazetesi, 1980’lerin başlarından beri belirli konularla ilgili el kitabı serileri yayımlıyor.

Başlangıçta ‘okul özetleri’ olarak adlandırılan seriler, öğrencilerin okul hazırlığına yardımcı olsun ve erişilebilir açıklama arayan okuyucular faydalansın diye tasarlanmıştı.

Climate Briefs, The Economist’in en güncel beş iklim haberini de içeren iklim değişikliği merkezinin bir parçası olacak.

Climate Briefs, yazılı diziler sona erdiğinde haftalık olarak yayımlanacak ve iklim değişikliğini en ayrıntılı şekilde ortaya koyacak olan Economist Films’in üç açıklayıcı videosuyla devam edecek.

Bunlar iki haftada bir düzenlenen mevcut iklim değişikliği bültenine ek olarak gazetenin en iyi iklim değişikliği analizlerini de bir araya getiriyor.”

Analizlere buradan ulaşabilirsiniz.