;
Politika

Soyer’den İklim Krizi Mücadelesine Destek Sözü

Ekolojik kriz ile ilgili acil önlemler alınmasını talep eden Sıfır Gelecek İzmir platformundan aktivistler, Karaburun Bilim Kongresi’nde stand açarak İzmirlileri küresel iklim konusunda duyarlı olmaya çağırdı. Aktivistler, etkinlik kapsamındaki bir panele katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den de destek istedi ve iklim acil durumu ilan edilip edilmeyeceğini sordular.

 İz Gazetesi’nden Asya Yaşarikiz’in haberine göre Sıfır Gelecek İzmir aktivistleri, Karaburun Bilim Kongresi’nde stand açarak İzmirlilere iklim krizine karşı duyarlı olma çağrısında bulundu. Sıfır Gelecek toplantıları hakkında da bilgi veren aktivistler, İzmirlileri 20 Eylül‘de gerçekleşecek küresel iklim eylemine davet etti.

Etkinlik kapsamında düzenlenen ‘Yerel Yönetimler, Kriz ve Çıkışlar’ üst başlıklı oturuma İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. Oturumda söz alan Sıfır Gelecek aktivistleri, Tunç Soyer’e yurtdışında birçok belediyenin iklim acil durumu ilan ettiğini hatırlatarak İzmir’de iklim acil durumu ilan edilip edilmeyeceğini sordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda öncü olması gerektiğini vurgulayan aktivistler, Soyer’den tüm dünyada gerçekleşecek 20 Eylül iklim krizi yürüyüşüne katılmaları ve kendilerine destek olmaları talebinde bulundu. Soyer de, İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde İklim Değişikliğiyle Mücadele Dairesi kurulduğunu söyleyerek iklim krizine karşı yapılan tüm çalışmalara destek sözü verdi.