;
Politika

İsveç Yeni Yıla Yeni İklim Yasası ile Girdi: “Torunlara Anlatılacak Bir Gün”

İsveç’in yeni iklim yasası geçtiğimiz 1 Ocak itibariyle yürürlüğe girdi. İsveç bu yasa ile birlikte ilk defa, her hükümetin İsveç parlamentosu (Riksdag) tarafından benimsenen iklim hedeflerine dayalı bir iklim politikası izlemesi konusunda bir yükümlülüğü olduğunu ortaya koydu.

İsveç 2018 yılını yeni iklim yasası ile karşıladı. Yeni yılın ilk gününde yürürlüğe giren iklim yasası, hükümetlerin iklim politikasının iklim hedeflerine dayalı olması gerektiğini ve işin nasıl yürütüleceğini belirtiyor.

İklim yasası, hükümetin her yıl bütçe tasarısında iklim raporu sunması ve iklim hedeflerine nasıl ulaşılabileceğini açıklamak adına dört yılda bir iklim politikası eylem planı hazırlaması gerektiğini bildiriyor. Yeni yasa, her hükümeti, İsveç parlamentosu tarafından belirlenen uzun dönemli bir hedefe bağlıyor. Ana hedef ise İsveç’in 2045 yılına kadar net seragazı emisyonuna sahip olmaması olarak belirlendi.

İsveç Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Bakanı Isabella Lövin ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Bu yasa, çocuklarımız ve torunlarımız için en önemli reformdur. Bundan sonra iklimi ön planda tutmamak yasa dışı olacaktır. Bu, torunuma biraz daha büyüdüğü zaman anlatacağım bir gün”.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi

1 yorum

Yorum yazmak için tıklayınız.