;
Politika

İklim İçin Gençlik Ekibi İkizköylüler ile Omuz Omuza

Akbelen Ormanı’nı kömür için yok etmek isteyen termik santralın önünde eylem yapan ve İklim İçin Gençlik ekipleri, Akbelen için, zeytin için, iklim için adalet taleplerini yinelediler.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki madencilik faaliyetlerine karşı Akbelen Ormanı’nda tutulan nöbet, birinci yılını 17 Temmuz’da doldurdu. Change.org’da başlattıkları imza kampanyasıyla Türkiye’nin en geç 2030’a kadar kömürden çıkmasını talep eden İklim İçin Gençlik ekibi ise Akbelen Ormanı Nöbeti’nin yıldönümünde İkizköylüleri yalnız bırakmadı.

Birinci yıl etkinlikleri kapsamında İklim Adaleti Koalisyonu ve İklim İçin Gençlik ekipleri, Türkiye İçin Kömürden Çıkış Vakti isimli bir forum düzenlendi, genç iklim aktivistleri bilimsel çalışmaların Türkiye’nin 2030’a kadar kömürden çıkabileceğini gösterdiğini vurguladı.

Akbelen Ormanı’nı kömür için yok etmek isteyen termik santralın önünde eylem yapan İkizköy Çevre Komitesi ve İklim İçin Gençlik ekipleri, Akbelen için, zeytin için, iklim için adalet taleplerini yinelediler.

İklim İçin Gençlik ekibi, “İkizköylü dostlarımız bu işi içtenlikle, bütün yürekleriyle yaptıkları için buraya kadar geldiler, başarıya da ulaşacaklarına inanıyoruz. Doğa ile bir olmanın, insanlığın ne anlama geldiğini ve aslında sadece kömürsüz bir gelecek için değil, daha sevgi ve saygı dolu bir dünya için savaştığımızı gördük. Yerel türkülerle, danslarla, leziz yemeklerle, ufuk açıcı sohbetlerle dolu bir zaman için Akbelen ailemize çok teşekkür ederiz. Onlarla omuz omuza mücadele etmek çok gurur verici bir his” diye belirtti.

İkizköylülerin kampanyasını buradan, İklim İçin Gençlik ekibinin kampanyasını ise buradan imzalayarak destek olabilirsiniz.