;
Politika

İkizköy’de Bilirkişi Keşfi Gerçekleşti

İkizköy’de YK Enerji’nin maden genişletme ve kömür taşıma bandı projelerinin ÇED muafiyetinin iptali için açtığı davada bilirkişi keşfi gerçekleşti.

Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy mahallesi sınırları içindeki Akbelen Ormanı’nda yapılmak istenen doğa katliamına karşı İkizköylülerin mücadelesi sürüyor. Yeniköy Kemerköy termik santrallarına yakıt sağlayan linyit madeni sahasının genişletilmesi için yok edilmek istenen ormanda köylülerin direnişi sonucunda dün bilirkişi keşfi yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanının YK Enerji AŞ’ye orman alanında kömür madeni işletme izni vermesiyle birlikte bölgede yaşayan köylüler yaşam alanlarına maden sahası kurularak yok edilmesine karşı direnişe geçti. Yaşam savunucularının direnişi sonucunda mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vererek bilirkişi incelemesi istedi.

Muğla 3. İdare Mahkemesi tarafından görevlendirilen, maden mühendisi, harita mühendisi ve makine mühendisinden oluşan 3 kişilik bilirkişi heyeti dün (20 Ekim) sahada inceleme yaptı.

Keşfe İkizköy avukatı Arif Ali Cangı, davaya müdahil olan Bodrum Belediyesi vekili, Muğla Barosu temsilcisi ve İzmir Barosu gözlemcisi avukatlar ile TEMA Vakfı temsilcisi, halk sağlığı uzmanı, doğa koruma uzmanı, çevre mühendisi, İkizköy KARDOK Derneği yönetimindeki İkizköylüler ve davacı İkizköylüler katıldı.

740 dönümlük Akbelen Ormanı’nda termik santral için kömür arama faaliyeti nedeniyle ağaç kesimine karşı çıkan İkizköylüler yaşam alanları yok olmasın diye aylardır direnişte.

İkizköylüler, şimdi bilirkişi raporundan çıkacak sonucu bekliyor.