;
Politika

Greta: “Yoruldum, Biraz Ara Vereceğim”

Fridays for Future (Gelecek için Cumalar) eylemine katılmak için İtalya’ya gelen Greta Thunberg yorulduğunu, Noel ile birlikte tatil yapacağını ifade etti.

Greta Thunberg, öncülüğünü yaptığı Fridays for Future (Gelecek için Cumalar) eylemine katılmak için geldiği İtalya’nın Torino kentinde gazetecilere yorulduğunu belirtti ve Noel bayramı sonrası tatil yapacağını söyledi.

16 yaşındaki aktivist, “Noel için evime gideceğim ve sonra bir tatil molası vereceğim çünkü dinlenmeniz gerekiyor. Yoksa devam edemem” dedi. 2020’nin “eylem yılı” olacağını söyleyen Greta Thunberg, tatil sonrasında “küresel emisyon eğrisini bükmek” için kararlı olduğunu dile getirdi.

Ufak Bir Dünya Turu

Greta, COP25’in ilk başta düzenlenmesi gereken Şili’ye doğru yelkenli tekne ile yola çıkmış, daha sonra zirvenin Madrid’e alınmasıyla rotasını değiştirip İspanya’ya ulaşmıştı. Burada birçok konuşma ve eylemde yer alan genç iklim aktivisti, sonrasında İtalya’ya yola çıkmıştı.

Karbon salımı oluşturmamak için uçakla seyahat etmeyi reddeden 16 yaşındaki İsveçli aktivist, Madrid’den İtalya’nın kuzeyindeki Torino kentine araba ve tren ile yolculuk ederek Cuma günü binlerce öğrencinin katılımı ile düzenlenen iklim grevine destek vermişti.