;
Politika

Greta Thunberg: “Farklılıklarımızı Kucaklıyoruz”

‘İklim için okul grevi’ eyleminin yaratıcısı Greta Thunberg, Dünya Otizm Farkındalık Günü için sosyal medyadan açıklama yaptı. Greta, “Teşhisim olmasaydı yaptıklarımı yapamazdım” dedi.

16 yaşındaki Greta Thunberg, Dünya Otizm Farkındalık Günü için sosyal medyadan bir açıklama yayımladı. Greta, toplumlarımızın değişmesine ve ezber bozan düşüncelere sahip insanlara sahip insanlara ihtiyacımız olduğunu söylerken “Farkındalıklarımızı kucaklıyoruz” dedi.

İşte Greta Thunberg’in açıklamasının tamamı:

“Bugün #Otizm Farkındalık Günü. Bu spektrumda olmaktan gurur duyuyorum.

Ve hayır, otizm (DEHB, EKG, Tourette, OKB, ODD vb.) bir ‘hediye’ değildir. Çoğu kişi için okullara, iş yerlerine ve zorbalara karşı sonsuz bir mücadeledir. Ancak doğru koşullar altında, doğru ayarlamalar yapıldığında bir süper güç olabilir.

Depresyon, yabancılaşma, kaygı ve rahatsızlıklardan ben de payımı aldım. Ama teşhisim olmasaydı, asla okul grevini başlatmazdım. Çünkü o zaman herkes gibi olurdum.

Toplumlarımızın değişmesine ve ezber bozan düşüncelere sahip insanlara ihtiyacımız var ve birbirimize bakmaya başlamamız gerekiyor. Ve farklılıklarımızı kucaklıyoruz. #aspiepower #autism”