;
Politika

Greta Thunberg: “Biden’a Oy Verin”

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, ABD seçimlerinde mevcut başkan Donald Trump’ın rakibi Demokrat Parti’nin başkan adayı Joe Biden’a destek verdiğini açıkladı.

17 yaşındaki genç iklim aktivisti Greta Thunberg, parti siyasetiyle ilgilenmediğini belirterek, ABD seçimlerinin bunun ötesinde bir anlamı olduğunu söyledi.

Genç aktivist, Twitter paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “İklim açısından yapılacak çok iş var. Çoğunuz başka adayları desteklemiş olabilirsiniz. Artık kendinize gelin, organize olun ve herkesin #Biden’a oy vermesini sağlayın.”

Biden, iklim değişikliği uyarılarını görmezden gelen ve Thunberg’i ciddiye almayan tavırlarıyla bilinen ABD Başkanı Donald Trump’a karşı yarışıyor.

Başkan Trump, daha önce kendisine tepki gösteren genç eylemciye yönelik Twitter hesabından, “Çok gülünç. Greta önce öfke kontrolü sorunuyla başa çıkmalı, sonra bir arkadaşıyla eski tarz güzel bir filme gitmeli. Sakin ol Greta, sakin ol.” ifadelerini kullandığı polemik içerikli bir ileti paylaşmıştı.

Thunberg, ise, Trump’ın mesajının ardından Twitter hesabının profil bölümünü, “Öfke kontrolü sorunuyla başa çıkan bir ergen. Şu anda bir arkadaşıyla sohbet edip eski usul güzel bir film izliyor” diye değiştirmişti.

Bu arada genç eylemcinin destek çağrısının ardından Biden, Greta Thunberg’e ulaşarak teşekkür etti ve iklim değişikliği ile mücadelesi nedeniyle kendisini selamladığını dile getirdi.