;
Politika

Greta Putin’e Twitter’dan Karşılık Verdi: “Nazik Ama Yeterli Bilgisi Olmayan Bir Genç Kız”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “16 yaşındaki İsveçli aktivist Greta Thunberg’in BM İklim Eylemi Zirvesi’nde iklim değişikliği için adım atılması talebinde bulunduğu konuşmasıyla ilgili duyulan genel heyecanı paylaşmadığını” söyledi. Thunberg ise, Twitter biyografisine Putin’in “nazik ama yeterli bilgi sahibi olmayan bir genç kız” sözlerini yazarak karşılık verdi. 

Çarşamba günü Moskova’daki bir enerji forumunda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin “Sizi hayal kırıklığına uğratabilirim ama Greta Thunberg’in Birleşmiş Milletler İklim Eylemi Zirvesi’nde gerçekleştirdiği konuşmasıyla ilgili duyulan genel heyecanı paylaşmıyorum dedi.

Putin sözlerine, “Gençlerin ekoloji gibi öne çıkan güncel sorunlar ile ilgilenmesi, doğru ve çok güzel bir şey. Kesinlikle desteklemeliyiz. Ancak birilerinin çocukları ve gençleri kendi çıkarları adına kullanmasını kınamalıyız” şeklinde devam ederek Thunberg’in ailesini de eleştirdi.Kimse Greta’ya gerçek dünyanın karmaşık ve farklı olduğunu anlatmamış… Afrika veya birçok Asya ülkesindeki insanlar da İsveç’in refah seviyesinde yaşamak isterdi. Bu nasıl olacak ki? Her yere güneş panelleri kurarak mı? Bunun ne kadar maliyetli olacağından bahsettiler mi? Yapılması imkansız. Gerçekçi olmalıyız” dedi ve Greta Thunberg’i “nazik ama yeterli bilgi sahibi olmayan bir genç kız” olarak nitelendirdi.

 

Bunun üzerine Greta Thunberg, Twitter hesabı üzerinden Putin’e alaylı bir cevap vererek biyografisine “nazik ama yeterli bilgi sahibi olmayan bir genç kız” yazdı. Daha öncesinde de, Trump’ın Twitter üzerinden Thunberg’in BM Zirvesi’ndeki konuşmasıyla dalga geçmeye çalışmasının ardından Thunberg biyografisine, Trump’ın “Parlak ve müthiş bir geleceği bekleyen çok mutlu bir kız” sözlerini yazmıştı.

 

Kanada Avam Kamarası Üyesi Maxime Bernier ise Greta Thunberg’e “akli dengesi bozuk” demişti. Thunberg ise siyasetçilerin iklim adına mücadele eden çocuklarla dalga geçmelerine, “sesimiz baş edilemeyecek kadar yüksek çıkıyor” şeklinde cevapladı.