;
Ekonomi Politika

En Başarılı Düşük Karbon Politikaları Tek Haritada Toplandı

Küresel sıcaklık artışının 2 derecenin altında tutulduğu bir dünyada yaşamak için, dünyanın dört bir yanındaki politika yapıcıların ilham alabilecekleri düşük karbonlu büyüme örneklerine ihtiyaçları var. İklim Grubu da bu görüşten yola çıkarak Under2 Koalisyonunu oluşturan birçok devletin ve bölgenin parlak çalışmalarını gösteren interaktif Under2 Politika Eylem Haritası’nı başlattı.

Küresel sıcaklık artışını 2 derecenin altında tutmak dünya için hayati bir önem taşıyor. Ancak bu hedefe ulaşmak kolay bir yoldan geçmiyor ve karar vericilerin ilham almaları için düşük karbonlu büyüme örneklerine ihtiyaçları var. Başarıların ve olumlu sonuçların paylaşılması, yolun her adımında bir öğrenme ve gelişim ortamı yaratabilir. İklim Grubu da bu alanda daha çok paylaşım yapılabilmesi adına Under2 Koalisyonu’nu oluşturan birçok devletin ve bölgenin parlak çalışmalarını gösteren interaktif Under2 Politika Eylem Haritası’nı hayata geçirdiğini duyurdu.

Under2 Politika Eylem Haritası, yenilenebilir enerji ve dirençten, temiz taşımacılık ve arazi kullanımına kadar bir dizi konuyu kapsayan, dünyanın dört bir yanından Under2 imzacılarının örnek çalışmalarını içeriyor. Eylem Haritası, iklim hedeflerine ulaşmak için önde gelen devletlerin ve bölgelerin uyguladığı somut ve yenilikçi politikaları, programları ve projelerin görünürlüğünü artırmayı hedefliyor.

Harita, kullanıcılarına iklim eyleminin objektifi üzerinden dünyanın dört bir yanında gezinebilme olanağı sağlıyor. Bu kapsamda, Kaliforniya ve Vermont’un elektrikli araçlara yatırım yapmayı teşvik etmek için yerel işletmelerle yaptıkları işbirliklerini ya da Meksika’daki Querétaro eyaletinin kırsal toplulukları için orman ve tarım arazilerinin yenilenmesinin faydalarını görebilirsiniz. Diğer heyecan verici vaka çalışmalarının yanı sıra, Güney Afrika’da bulunan KwaZulu-Natal bölgesinin kıyıların fiziksel savunmasızlığının değerlendirilmesinin önemini de keşfedebilirsiniz.

Harita aynı zamanda, belirli bir politikaya ilgi duyan yönetimlere, her vaka çalışmasında bulunan iletişim kutusu aracılığıyla o konu hakkında daha fazla bilgi edinmek için eş düzeydeki yetkililerle iletişim kurabilme olanağı da sağlıyor. İklim Grubu, daha fazla başarı öyküsünü bir araya getirerek haritayı büyüteceklerini ve geliştireceklerini belirtiyor ve düşük karbon politikasını uygulayan tüm idari ve bölgesel yönetimleri kendi hikayelerini harita aracılığıyla paylaşmaya davet ediyor.