;
Politika

AKP’li Fatih Dönmez de Akbelen Savunucularını Hedef Aldı: “Bunlar Kriminal Tipler”

ikizköy

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AKP Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, Akbelen direnişçilerini hedef aldı, Bunlara ‘marjinal’ demeyeceğiz ya da Sayın Bahçeli’nin tanımladığı gibi ‘kriminal tipler’ demeyeceğiz de ne diyeceğiz?” dedi.

İkizköylüler ve yaşam savunucuları Akbelen Ormanı’nı korumak isterken birçok kez jandarmanın ve polisin coplu, biber gazlı ve TOMA’lı sert müdahalelerine maruz kaldı. 24 Temmuz sabahından itibaren birçok direnişçi sert müdahalelerle beraber gözaltına alınmıştı.

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AKP Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez de, Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi, Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı’nın kesilmesine direnenlere yönelik, “Bunlara ‘marjinal’ demeyeceğiz ya da Sayın Bahçeli’nin tanımladığı gibi ‘kriminal tipler’ demeyeceğiz de ne diyeceğiz?” dedi.

Dönmez, “Yeşilden nasıl anladığınızı Gezi Parkı eylemlerinde gördük. Açık açık ‘Mesele ağaç değil sen hâlâ anlamadın mı?’ diyerek vatandaşları isyana teşvik ettiniz. Kamu mallarının yağmalanmasına neden oldunuz. Sokakları terörize ettiniz. Derdinizin yeşil olmadığını gayet iyi biliyoruz. Eğer derdiniz yeşil olsaydı, eğer samimi olsaydınız CHP’li belediyelerin ağaç katliamlarına sessiz kalamazdınız. Siz yeşili kirli siyasetinize alet ediyorsunuz. Sizin asıl derdiniz şu; yeşil üzerinden yeni bir Gezi çıkartabilir miyiz?” diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu, Akbelen gündemiyle olağanüstü toplandı. Toplantı yeter sayısının sağlanmasının ardından CHP’nin Akbelen Ormanı’nda yaşanan kıyıma ilişkin genel görüşme önergesi ele alındı. Müzakerelerin ardından muhalefetin verdiği genel görüşme önergeleri AKP ve MHP oyları ile reddedildi.