;
Politika

Akbelen’de Şirket İkizköylülerin Evlerini Gözetliyor!

İkizköylüler, Akbelen Ormanı’nı maden sahası için yok etmeyen isteyen YK Enerji’nin evlerini gözetlediğini duyurdu. Can güvenliklerinden endişe duyduklarını söyleyen yurttaşlar “mücadeleye devam” mesajı verdi.

Muğla Milas’a bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda Limak ve IC Holding iştiraki YK Enerji’nin kömür maden sahası için ağaçları katletmesine karşı köylülerin, bölge halkının ve desteğe gelen yurttaşların mücadelesi yıllardır sürüyor.

Ormanı korumaları nedeniyle jandarmanın ve polisin sert müdahalesine birçok kez maruz kalan İkizköylüler bu sefer de saat fark etmeksizin şirketin Nejla Işık’ın evini gözetlediğini duyurdu.

Maden yolunun evlerini gören noktasından gözetlendiklerini söyleyen Işık, mahremiyetleri ve can güvenliklerinden endişe ettiklerini aktardı. Sosyal medyadan yapılan açıklamada “Vermeye çalıştıkları bu gözdağları bizi haklı davamızdan vazgeçiremeyecek, bu yoldan döndüremeyecek. Tek bir geri adım atmayacağız, bu da böyle biline!” dendi.

Geçtiğimiz günlerde, Akbelen Ormanı’nın çevresindeki 190 parsellik tarım arazisinin, linyit madeni sahası olarak kullanılmak üzere kamulaştırılması kararı, kararı alan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kaldırılmıştı.

İkizköylüler ise kamulaştırma kararına şiddetle karşı çıkmış, en kısa zamanda acele kamulaştırmanın yürütülmesinin durdurulması ve iptali için dava açacaklarını duyurmuştu.