;
Politika

Akbelen’de Milletvekilleri ve Direnişçilere Saldırı

Akbelen

Akbelen Ormanı’nda tutulan nöbette, direnişçilerin jandarma barikatı önünde attığı sloganlar esnasında YSP milletveki İbrahim Akın’ın barikatın arkasına geçmek istemesiyle arbede yaşandı. Yaşanan arbedenin ardından polis ve jandarma, direnişe gelenlere saldırdı. Milletvekilleri, direnişçilere ve basın mensuplarına yapılan saldırıda TOMA, bibergazı ve jop kullanılmasının yanı sıra direnişçiler tekmelendi.

Saldırının ardından YSP milletvekili İbrahim Akın, “Biz buraya bir yaşamı korumaya, ağaçlarımızı korumaya geldik” dedi ve ekledi: “Yeşili korumaya çalışan insanlar, yaşam savunucuları, Akbelen’de onurlu mücadele yürütenler değerli bir iş yapıyorlar.” Milletvekili Akın konuşmasında, “Kamumuzun haklarını savunması gereken jandarmalar, polisler şu anda bize karşı mücadele ediyorlar. Böyle bir hayat, böyle bir ülke görülmedi arkadaşlar. Hiçbir ülkede Orman Bakanlığına, askerine, polisine karşı toprağını, havasını, suyunu korumaya çalışan bir yurttaş görülmemiştir. Şu anda Türkiye’nin her tarafında ve özellikle burada çok açık bir şey yaşanıyor: Bu yaşanan şey yasadışı. Hukuken şu anda mevcut yasaların bu yapılana engel olması gerekiyor ” dedi.

Milletvekili Akın’ın ardından söz alan milletvekili Perihan Koca direnişçilere desteğini belirterek başladığı konuşmasında, “Bu çok açık ve net. Bir yanda çeteleri, sermayedarları koruyanlar bir yanda mahkemelik olanlar, “kömür karası” diyenler, doğamızı savunanlar. Tabloyu çok net görüyoruz. ‘Türkiye 100 yılı vizyonu’ dedikleri şey, işte bu. Faşizmi açık açık inşa etmeye çalışıyorlar, suç işleyerek bunu yapmaya çalışıyorlar” derken, konuşmasına jandarma ve polislere değinerek şu cümle ile devam etti: “Onların korudukları şey bir katliamdır, cinayettir, kıyımdır. Bizler Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Akbelen’de de ormanımızı, doğamızı, yuvamızı bu halk, doğa düşmanı saldırılara rağmen teslim etmeyeceğiz” dedi.

İki vekil yapılan açıklamaların ardından jandarma barikatının önünde oturma eylemi başlattı.