;
Politika

Akbelen Ormanı’nda Yargı Yürütmeyi Durdurma Talebini Redetti

akbelen

Çarşamba günü Akbelen Ormanı’ndaki kesimin acilen durdurulması için Muğla Birinci İdare Mahkemesi’nde açılan davada yargı, yaşanan tüm hukuksuzlara rağmen yürütmenin durdurulma talebini reddetti.

Akbelen Ormanı’nda Pazartesi başlayan orman tıraşlanmasına karşı Çarşamba günü yürütmeyi acilen durdurmak adına yeni bir dava açılmıştı. Akbelen Ormanı’nda gerçekleştirilmeye devam eden katliamın geri dönüşü olmayan doğa tahribatına neden olacağı ve açık hukuka aykırılık şartları gerekçesiyle Karadam ve Karacahisar Mahalleleri Doğayı ve Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği, yürütmeyi durdurmak adına yeni bir dava açmıştı. Cuma günü akşam saatlerinde Yargı, yaşanan tüm hukuksuzluklara rağmen yürütmeyi durdurma talebini reddetti.

Yaklaşık 18 bin ağacın katledilmek istendiği, büyük bir kısmının ise yalnızca beş günde katledildiği Akbelen Ormanı’nda yargının yürütmeyi durdurması için Çarşamba günü öğlen saatlerinde 3. kez dava açıldı. Davanın açılmasının ardından Karadam ve Karacahisar Mahalleleri Doğayı ve Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği’nin vekili Avukat İsmail Hakkı Atal açıklamalarda bulundu. Köylüler, aktivistler ve TİP’li Milletvekili Ahmet Şık’ında katıldığı açıklama davanın açıldığı Muğla Birinci İdare Mahkemesi önünde yapılmıştı. Açıklamada ülkenin toplumsal olarak kaosa evrilmemesi ve kamu düzenin sağlanması için yasaların uygulanması talep edilmişti. Bu doğrultuda açılan davada bir an önce karar verilmesi ve kesimin acilen durdurulması istenmişti.