;
Ekonomi Politika

11 Belediye İklim Değişikliğinin Etkilerine Karşı Bir Araya Geliyor

Akdeniz ve Ege’ye kıyısı olan İzmir, Adana, Muğla ve Çanakkale Belediyeleri’nin içinde olduğu 11 belediye, iklim değişikliğinin etkilerine karşı deniz ve kıyıların korunmasına yönelik işbirliği protokolü imzalamak üzere bugün (4 Eylül Çarşamba) Antalya’da buluşuyor. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesindeki habere göre, Akdeniz ve Ege’ye kıyısı olan 11 belediye, iklim değişikliğinin etkilerine karşı deniz ve kıyıların korunmasına yönelik işbirliği protokolü imzalamak üzere bugün, (4 Eylül Çarşamba) Antalya’da buluşuyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen “Antalya’nın Deniz ve Kıyılarının İklim Değişikliğine Adaptasyonu Projesi” büyüyerek devam ediyor. Proje, Antalya’nın deniz ve kıyılarının iklim değişikliğine karşı risk yönetimi stratejisinin hazırlanması ve turizmin; balıkçılığın, biyolojik çeşitliliğin, tarihi ve doğal mirasın korunması için alınması gereken önlemlerin belirlenmesini amaçlıyor.

Proje kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi, bu konuda işbirliği yapmak üzere Akdeniz ve Ege’ye kıyısı olan belediyeleri Antalya’da bir araya getiriyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğiyle, Adana Büyükşehir Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Belediyesi, Edirne Belediyesi, Girne Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin katılımıyla bugün (4 Eylül Çarşamba) bir toplantı gerçekleştiriliyor.

Büyükşehir Belediyesi’ndeki toplantı sonunda saat 15.00’te 11 belediye, “Akdeniz ve Ege Denizi’ne Kıyısı Olan Belediyeler Arasında İklim Değişikliğinin Etkilerine Karşı Deniz ve Kıyıların Korunmasına Yönelik İşbirliği Protokolü’ imzalayacak ve konuyla ilgili basın açıklaması yapacak.