;
Politika

Zonguldak’ta Maden Kazası: Bir İşçi Yaşamını Yitirdi

Zonguldak’ta özel bir maden şirketi tarafından işletilen maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan iki işçiden biri sağ olarak çıkartılırken diğer işçi yaşamını yitirdi.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde özel maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan iki işçiden biri kurtarıldı, diğer işçi ise yaşamını yitirdi. İlçeye bağlı Gelik beldesi Ayiçi mevkisinde faaliyet gösteren özel bir maden ocağında henüz belirlenemeyen nedenle göçük meydana geldi.

Göçükte mahsur kalan işçilerin bağırmaları üzerine mesai arkadaşları tarafından kurtarma çalışması başlatıldı. Yapılan ihbarla bölgeye jandarma, 112 Acil Sağlık, AFAD ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekipleri sevk edildi. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, özel maden işletmesinde 35 kişinin olduğu vardiyada, iki işçinin çalıştığı ayakta göçük meydana geldiğini duyurmuştu.

TEMA Vakfı, sosyal medya hesabından maden kazası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde bulunan maden ocağında gerçekleşen göçük kazasında hayatını kaybeden maden işçimize Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı, yaralanan maden işçimize acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verdi.