;
Politika

Yurttaşlar Dikmece’de Bir Araya Geldi: “Havama, Suyuma, Zeytinime Dokunma”

dikmece

Dikmece’de yaşam alanlarına ve yüz binlerce zeytin ağacına sahip için yurttaşlar bir araya geldi.

Hatay’ın Antakya ilçesinin Dikmece köyünde tarım ve zeytinlik arazilerine kamulaştırma kararı alınmasının ardından köylülerin mücadelesi devam ediyor.

Depremden sonra acele kamulaştırma kapsamına alınan ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) konut yapılması planlanan Hatay Dikmece’de köylüler, hak savunucuları ve milletvekilleri Büyük Dikmece Buluşması için bir araya geldi.

Çiftlik Mahallesinde bir araya gelen çok sayıda kişi, “Zafer direnen Dikmece’nin olacak”, “Direne direne kazanacağız”, “Akbelen’den Dikmece’ye sürüyor bu mücadele”, “Sermaye defol bu topraklar bizim”, “Havama, suyuma, zeytinime dokunma”, “Kadınsız direniş olmaz”, “Şirketler değil direniş kazanacak” sloganlarının öne çıktığı dövizler taşındı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi milletvekilleri Tulay Hatimoğulları, Perihan Koca’nın yanı sıra çok sayıda kişinin katılımıyla “Sermaye halka hesap verecek”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Sermaye defol bu topraklar bizim”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüşe yıllardır jandarmanın saldırısına rağmen toprakları için direnen Akbelen direnişçileri de katıldı.