;
Politika

Yangınların Ardı Arkası Kesilmiyor: Bir Yangın Haberi de Diyarbakır’dan

yangın

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte orman yangını haberleri art arda geliyor. Çanakkale’de başlayan orman yangını devam ediyor. Hatay’daki yangın ise büyük ölçüde kontrol altında. Adana ve Tekirdağ’dan sonra Diyarbakır’dan da yangın haberi geldi. 

Yaz aylarında sıcaklıkların artması sonucu orman yangınları da birbiri ardına başladı. Geçtiğimiz gün, Hatay ve Çanakkale ve Mersin’de orman yangınları başladı. Bu üç kentin ardından Adana ve Şanlıurfa’da da kısa süreli yangınlar başladı. Bu yangınlar sonucu, birçok yeşil alan ve tarım arazisi yok oldu.

Lice İlçesinde Meşe Ağaçlarının Olduğu Büyük bir Alan Yok Oldu  

Buralardaki yangın kısmi olarak söndürülürken bir yangın haberi de Diyarbakır’ın Lice ilçesinden geldi. Dün akşam saatlerinde Arıklı, Karahasan ve Serin Mahalleleri kırsalında nedeni bilinmeyen bir yangın çıktı. Birçok alanı küle çeviren yangın, 18 saat sonra söndürülebildi. Yangın sonucu birçok meşe ağacı büyük tahribat yaşadı.

Yangına, Diyarbakır Büyükşehir ve Lice Belediyesinden itfaiye, jandarma ve Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri müdahale etti ancak bu yetersiz kalınca Batman ve Mardin’de de ekip ve araçlar takviye edildi

Yangının yaşandığı bölgede şu sıralar soğutma çalışmaları yapılıyor. Arazinin sarp olması nedeniyle zorlanan ekipler, bir taraftan iş makinaları ile yol açarak ilerliyor.

Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü, yaptığı açıklamada, yangına 25 araçla müdahale edildiğini ve yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Etiketler