;
Bilim

Van ve Hakkari’de Sel; Birçok Ev ve Tarım Arazisi Zarar Gördü  

sel

Van ve Hakkari’de aniden başlayan sağanak sele neden oldu. Hakkari’de iki at ölürken her iki kentte de birçok ev ve bahçe zarar gördü.  

İklim krizi etkisini hissettirmeye devam ediyor. Ülkenin birçok bölgesinde yangınlar yaşanırken doğuda ise sel felaketleri yaşanıyor. Yüksek yaz sıcaklıklarının yaşandığı bu günlerde etkisini gösteren yağışlı hava Van ve Hakkari’de sele neden oldu. Van’da yağan kısa süreli yağmur sonucu İpekyolu ilçesinde sel felaketi yaşandı. Kevenli Mahallesi’nde bulunan birçok evi su bastı, meyve bahçeleri zarar gördü. Sel anını sosyal medyadan paylaşan yurttaşlar, acil müdahale edilmesini ve zararlarının karşılanmasını istedi.

Aynı gün, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde de sel felaketi yaşandı. Kırsalda bulunan Köycük Köyü’nde birçok ev ve ahır sular altında kaldı. Selle beraber sürüklenen çamur ve taş yığınları ise köydeki tarım arazilerini tahrip etti. Köydeki hayvanlar da selden nasibini aldı. Edinilen bilgiye göre iki at ve birçok küçükbaş hayvan da sel sonucu öldü. İl Özel İdaresi’ne bağlı ekiplerin köydeki ıslah ve temizleme çalışmaları sürüyor.

Etiketler