;
Ekonomi Politika

Unilever 2039 İtibarıyla Net Sıfır Emisyona Ulaşma Taahhüdü Verdi

İngiliz-Hollandalı tüketici ürünleri şirketi Unilever pazartesi günü yaptığı açıklamada, iklim değişikliği projelerine 1 milyar euro fon sağlayacağını ve 2039 itibarıyla net sıfır emisyona ulaşacağını açıkladı.

Unilever, bugün (15.06.2020) yaptığı açıklamada iklim değişikliği projelerine 1 milyar euro fon sağlayacağını ve Paris Anlaşması kapsamındaki 2050 yılı hedefinden 11 yıl önce, 2039 itibarıyla tüm ürünlerinde seragazı emisyonlarını sıfırlayacağını söyledi.

Dove, Knorr gibi birçok markanın sahibi İngiliz-Hollandalı tüketici ürünleri şirketi Unilever, iklim krizinin “ölçeğine ve aciliyetine” yönelik harekete geçtiğini söyledi.

1 milyar euroluk fon önümüzdeki 10 yıl içerisindeki ormanlaştırma, su alanlarının korunması ve karbon yakalama gibi çalışmaları içeriyor.

Net sıfır emisyon hedefi ise, ofis içindeki elektrik tüketiminin azaltılması gibi, 2030 itibarıyla şirket içi emisyonlarının azaltımasına yönelik sürdürülen çalışmaların bir uzantısı.

Unilever’ın sitesinde yer alan 2019 verilerine göre şirketin toplam seragazı ayakizi 60 milyon ton karbondioksite eşit.

Unilever Tedarik Zinciri sorumlusu Marc Engel, “Taahhütlerimizi daha geniş hale getiriyoruz” dedi.

Yıllık cirosu 52 milyar euro olan Unilever, emisyon hedefleri koyan ve ürünlerin ve hizmetlerin karbon ayakizini beyan eden tedarikçilerle işbirliğine öncelik vereceğini belirtti. Şirket, 2039 itibarıyla bütün paketlerde ürünün karbon ayakizinin yer alacağını söyledi.

Unilever, tedarik zincirlerinde net sıfır emisyon hedefi taahhüdü veren bir çok şirkete katılmış oldu.

Nestle ve Alman asansör üreticisi Thyssenkrupp AG’nin hedefleri 2050 yılı için belirlenmiş olsa da, bu şirketler arasında yer alıyor.

Unilever ayrıca, pazartesi günü 2023 itibarıyla bütün ürün formülasyonlarının biyoçözünür olmasını hedeflediğini ve tedarik zincirlerinin ormansızlaştırmaya neden olmayacağını söyledi.

Şirket, tedarik zincirindeki takip edilebilirliği ve şeffaflığı artırmak için uydu takibi, coğrafi konum takibi ve blockchain gibi dijital teknolojilerden faydalanacağını açıkladı.