;
Afetler Bilim

Türkiye’deki Deprem Sonrası AB’den Yardım Ekipleri Gönderiliyor

deprem

Avrupa Sivil Koruma ve İnsani Yardım Birimi Başkanı Janez Lenarcic, Türkiye’deki depremin ardından, Hollanda ve Romanya’dan ekiplerin yola çıktığını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli, Türkiye’de 10 ili etkileyen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması aktive edildi. Avrupa’dan Türkiye’ye yardım ekiplerinin gönderileceği bildirildi.

Avrupa Sivil Koruma ve İnsani Yardım Birimi Başkanı Janez Lenarcic, “Türkiye’de bu sabah meydana gelen deprem sonrası Avrupa Sivil Koruma Mekanizması’nı aktive ettik” dedi.

Lenarcic, Avrupa Birliği’nin Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nin Avrupa’dan kurtarma ekiplerinin gönderilmesini koordine ettiğini söyledi.

Lenarcic, Hollanda ve Romanya’dan ekiplerin yola çıktığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay deprem nedeniyle, an itibarıyla toplam 284 can kaybının yaşandığını, 2 bin 323 kişinin yaralandığını, 1710 binanın yıkıldığını açıkladı. Oktay, Hatay Havalimanı’nın uçuşlara tamamen kapatıldığını, Kahramanmaraş ve Gaziantep havalimanlarının ise sivil uçuşlara kapatıldığını kaydetti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uluslararası yardımı da içeren dördüncü seviye alarm verdiklerini açıkladı.

İçişleri Bakanı Soylu, “Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Adıyaman ve Şanlıurfa depremden etkilendi. 7.4 büyüklüğündeki deprem elbette büyük bir deprem. 3. seviye alarm verildi. Depremin etkilerini değerlendirmeye çalışıyoruz. Arama ve kurtarma ekiplerimi bölgeye sevk ettik. Tüm birimlerimiz teyakkuz halinde. Son gelen artçı 6.4 olarak yaşandı. Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır” açıklamasında bulundu.