;
Bilim

Yeşil Girişimcilik Ödülü Başvuruları Devam Ediyor: Kazanan 500 Bin Euronun Sahibi Olacak

Sıfır karbon ekonomisini hedefleyen The Postcode Lotteries Green Challenge yarışmasının başvuruları 1 Mayıs’ta sona eriyor. Daha sürdürülebilir bir gezegene katkıda bulunacak iş planlarını bekleyen yarışmanın kazananı 500 bin euroluk ödülün sahibi olacak.

Sürdürülebilir girişimcilik alanındaki dünyanın en büyük yarışmalarından biri olan The Postcode Lotteries Green Challenge, dünyanın her yerinden startup’ları umut vaat eden sürdürülebilir iş planlarını sunmaya davet ediyor. Yarışma, adaylardan daha sürdürülebilir bir gezegene katkıda bulunacak iş çözümleri talep ediyor. Bu talebini ise şöyle açıklıyor: “Örneğin: Plastik kirliliğini durdurun, yiyecek atıklarını azaltın veya karbondioksit emisyonlarını azaltarak iklim değişikliği ile mücadele edin. Çözümünüz önümüzdeki iki yıl içinde pazara girmeye hazır olmalıdır.”

Yarışma, başvurmak isteyen yarışmacıların çözümlerinin, uygulanabilecek kadar gelişmiş olmasını talep ediyor.  Kazanan aday, ürün veya hizmetini daha da geliştirmek ve pazara sunmak için 500 bin euroluk ödülün sahibi olacak. Yarışmanın ikincisi 200 bin euro, diğer üç finalistin her biri ise 100 biner euro alacak. Uluslararası bir jüri kazananı ve ikinciyi belirleyecek. Ödül parasına ek olarak, tüm finalistlere iş fırsatlarını optimize etmek için uzman koçluk desteği verilecek.

Yeşil girişimciler sürdürülebilir iş planlarını ücretsiz olarak www.greenchallenge.info adresine sunabilirler. Yarışma, 1 Mayıs’a kadar başvuruları kabul ediyor. Katılım süresinden sonra organizasyon finalist olma şansına sahip 25 adayı önümüzdeki Haziran ayı içerisinde ilan edecek. Bu 25 aday içerisinden finale kalmaya hak kazanacak beş aday ise Eylül ayının başında açıklanacak. Beş finalist daha sonra 3 Ekim’de Hollanda’daki büyük final sırasında iş planlarını uluslararası bir jüriye ve seçkin izleyicilere sunacak.

Yarışma ile ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi