;
Ekonomi

Tarımsal Şirketleri İklim Krizi Nedeniyle En Az 150 Milyar Dolarlık Zararla Karşı Karşıya

iklim krizi

Tarım şirketleri iklim krizine karşı alınan önlemlere uyum sağlayamazsa 2030’a kadar en az 150 milyar dolarlık zararla yüz yüze gelebilir.   

Birleşmiş Milletler’e bağlı kampanyacıların yeni bir raporunda, önde gelen tarım firmalarının yeni hükümet politikalarına uyup iklim değişikliğine bağlı tüketici davranışlarına eğilmezse 2030 yılına kadar değerlerinin dörtte birini kaybedebilecekleri ortaya kondu.

Araştırma, tarım üreticileri ve gıda perakendecileri de dahil olmak üzere 40 büyük şirketin, hükümetlerin karbon emisyonu fiyatları dayatması veya tüketicilerin et tüketimini azaltması gibi emisyonları azaltmanın anahtarı olarak adlandırılan senaryolar altındaki durumuna baktı.

Reuters News tarafından görülen çalışma, yeni uygulamaları benimsememeleri halinde şirketlerin değerinin 2030 yılına kadar ortalama %7 oranında azalacağını, bunun yaklaşık 150 milyar dolarlık kayba denk olduğunu ortaya koydu.

Rapora göre, bitki bazlı et ve orman restorasyonu gibi iş alanları ise aynı şirketlere büyük yeni fırsatlar sunuyor.

Rapor, iklim değişikliğini ele almak için BM destekli bir kampanya olan Race to Zero tarafından yayımlandı.

Araştırmacılar, danışmanlık firması McKinsey & Co’nun bir parçası olan Vivid Economics’in verilerini kullandılar.

Raporun destekçileri bulguların, palmiye yağı ve soya gibi ormansızlaşmaya katkıda bulunan ürünlerden uzaklaşılmasına yönelik önceki çağrıların önemini gösterdiğini söyledi.  

Geçen yıl 100’den fazla küresel lider, 10 yılın sonuna kadar ormansızlaşma ve arazi bozulmasını durdurma, tersine çevirme sözü vermişti.

Schroders Plc’nin CEO’su Peter Harrison, Race to Zero temsilcisi tarafından gönderilen bir açıklamada, “Gerçek çok açık: Doğa riski, yatırım riskinin ayrılmaz bir unsuru haline geliyor” dedi.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi