;
Ekonomi Politika

Rusya Yaptırımların İklim Hedeflerine Ulaşmasını Engelleyeceğini İddia Ediyor

Rusya Enerji Bakanlığı, uluslararası yaptırımların ülkenin iklim hedeflerine ulaşma kabiliyetine zarar vereceğini iddia ediyor.

Rus gazetesi Kommersant tarafından elde edilen bir bakanlık raporu, 1990 ile 2050 yılları arasında ulusal net emisyonları %80 oranında azaltma planlarının şu son durumda gerçekleştirilemeyeceğini söyledi.

“İklim Analitiği” Rusya analisti Ryan Wilson, Climate Home’a bu hedefin iddiasız olduğunu ve esasen, gerçek emisyon azaltımlarından ziyade sayımla ilgili hilelere dayandığını ve yaptırımlardan büyük ölçüde etkilenmeyeceğini söyledi.

Climate Action Tracker, Rusya’nın iklim hedefini ve eylemini “kritik olarak yetersiz” olarak değerlendiriyor.

Rus yenilenebilir yatırımcıları, yaptırımlar nedeniyle projelerini planladıkları kadar hızlı inşa etmelerinin olası olmadığı konusunda uyardı. Rus hükümetinden gecikme nedeniyle kendilerine ceza kesmemesini istedi.

Wilson, yenilenebilir enerji projelerinin ertelenebileceğini, ancak “Rusya’nın yenilenebilir enerji hedeflerinin çok mütevazı olduğunu ve hedeflerin karşılanamayacağını” söyledi.

Rus petrol ve gaz şirketlerinin gelirlerinin boykotlardan zarar görmesi muhtemel. Avrupa Birliği, Rus gazı kullanımını bir yılda üçte iki oranında azaltmayı ve 2027 yılına kadar Rus fosil yakıtlarını kullanmayı bırakmayı planlıyor.

Bu düşen gelire yanıt olarak, Rus hükümetinin, Rus fosil yakıt firmaları üzerindeki vergileri düşürmeyi, yakıt standartlarını gevşetmeyi ve benzin istasyonlarında içki satmalarına izin vermeyi düşündüğü bildiriliyor.

Etiketler