;
Ekonomi Politika

Putin: Karbon Salımı Yapılmaması Bizi Mağaralara Götürür

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, karbon salımı yapmadan enerji üretmenin “insanlığı  tarih öncesi dönemlere göndereceğini” söyledi. 

Rusya devlet bankası VTB’nin düzenlediği bir forumda konuşan Putin, “Enerji üretimini sıfıra indirme fikirleri ortaya atıldığında veya güneş ile rüzgar gücü kullanılması için kampanyalar yapıldığında insanların tekrar mağaralara dönebileceğini düşünüyorum, çünkü hiçbir şey tüketmeyecekler” dedi.

Moscow Times’ın aktardığına göre birçok ülke güneş ve rüzgar enerjisi üretimi için ciddi girişimlerde bulunurken, bu trend Rusya’da kendini göstermedi.

Dünyanın karbon emisyonlarından sorumlu en büyük dördüncü ülkesi Rusya, Paris Anlaşması’nı kabul etmişti. Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü, New York’ta düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Eylemleri Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Rusya Federasyonu, Paris Anlaşması’nı kabul etti ve bu uluslararası aracın tam katılımcısı oldu” demişti.

“Teknoloji şu an öyle bir durumda ki basitçe söylemek gerekirse hidrokarbonlar, nükleer enerji ve hidrogüç olmadan medeniyeti korumayı başaramayız” diyen Putin, iklim değişikliğiyle mücadele için karbon salımına neden olmama  fikrine de karşı çıktı. Rusya lideri bazı kişilerin “insanların aklına girerek” bu durumu çıkarları için kullanmaya çalıştığını ifade etti.

Rusya’nın iklim kriziyle mücadele kapsamında belirlenecek seragazı emisyon hedefi, büyük şirketlerin hedeflere uygun hareket etmedikleri takdirde para cezası uygulanacağı gerekçesiyle yaptıkları lobi faaliyetleriyle iptal edilmişti.