;
Politika

Nilüfer Belediyesi “Avrupa Kentleri Dönüştürücü Eylem” Ödülünü Aldı

Bursa Nilüfer Belediyesi’ne bağlı Nilüfer İnovasyon Merkezi “Mahalle Komiteleri ve Enerji Kooperatifi” bileşenini içeren projesiyle Avrupa Kentleri Dönüştürücü Eylem Ödülü’nü almaya hak kazandı.  

Mahalle Komiteleri ve Enerji Kooperatifi Kararda Etkili Oldu

Bursa Nilüfer Belediyesi’ne bağlı Nilüfer İnovasyon Merkezi Zaragoza, Mannheim gibi finalistleri geride bırakarak Avrupa Kentleri Dönüştürücü Eylem Ödülü’nü almaya hak kazandı. Nilüfer bu ödüle “Mahalle Komiteleri ve Enerji Kooperatifi” bileşenini içeren projesiyle layık görüldü. Ödül haberi 2016 yılında kurulan Avrupa Birliği Sürdürülebilir Şehirler Platformu tarafından sosyal medya hesaplarından duyuruldu:

Diğer Belediyelere de Örnek Teşkil Ediyor

Bursa Nilüfer Belediyesi’nin insan kaynaklı iklim değişikliği ile mücadelesini 2015 yılında başlattığı Nilüfer Belediyesi Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı (SEAP) ile somutlaştırmıştı. Belediye sınırları içerisindeki seragazı salımlarında 2020 yılında 2013 referans yılında göre %20 oranında azaltım öngören bu plan 25 Ocak 2016’da Belediye Başkanları İklim ve Enerji Sözleşmesi Sekreteryası tarafından kabul edilmişti. Nilüfer Belediyesi sunduğu SEAP’ta iklim değişikliğine uyum bölümüne yer vererek Türkiye’de bu sözleşmeyi imzalayan diğer belediyelere örnek bir vizyon sergiliyor. Uyum boyutuna Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de hazırlanmakta olan planında kapsamında yer vereceği görülmekte.

 

Arif Cem Gündoğan

İklim Haber'e kurulduğu günden 1 Mayıs 2018'e dek Kıdemli Analist olarak katkı sunmuş olan eski ekip üyemiz Arif Cem Gündoğan iklim değişikliği, iklim finansmanı ve düşük karbon ekonomisi üzerine özel sektörde danışman olarak çalışmaktadır (arşivdeki yazıları/analizleri kendi kişisel görüşleridir, çalıştığı kurumları kesinlikle bağlamamaktadır). Yaklaşık 10 yıl profesyonel çalışma tecrübesi bulunan Arif Cem, Çevre ve Kalkınma yüksek lisansını Jean Monnet bursiyeri olarak King’s College London’da tamamlamıştır.