;
Bilim

New Jersey, İklim Değişikliğini K12 Öğrenme Standartlarına Dahil Eden ABD’deki İlk Eyalet Oldu

ABD, New Jersey’de geçtiğimiz çarşamba günü açıklanan ve 1.4 milyon öğrenciyi kapsayan yeni eğitim müfredatına iklim değişikliği dahil edildi. New Jersey iklim değişikliğini müfredatına alan ABD’deki ilk eyalet oldu. 

ABD’de, New Jersey eyaletinin yeni eğitim müfredatına göre New Jersey’li öğrenciler ana okulundan liseye kadar iklim değişikliği hakkında eğitim görmeye başlayacak. Eyalet Eğitim Kurulu 1.4 milyon öğrenciye öğretilecek olan yeni paketi geçtiğimiz çarşamba günü açıkladı. Yetkililer New Jersey’nin, iklim değişikliğini ana okulu ve ilköğretim ve orta eğitim prosedürlerine (K12) dahil eden ilk eyalet olduğunu söyledi.

New Jersey’nin first lady’si Tammy Murphy, eyalet çapında 130 eğitimciyle görüştü ve yeni standartların yürürlüğe girmesinde ısrarcı oldu. Murphy, New Jersey’nin halihazırda iklim değişikliğinin neden olduğu yosun patlaması, kıyı çizgilerinin yok olması, fırtınalar ve daha sıcak geçen yazlarla mücadele ettiğini ifade etti.

Murphy, “Şu an öğrenci olan nesil iklim değişikliğinin etkilerini herkesten fazla hissedecek. Bu nedenle her öğrencinin iklim değişikliği hakkında bilgi sahibi olması ve iklim değişikliğini anlaşılabilir, disiplinlerarası bir mercekle anlamlandırması önemli” dedi.

Greta Thunberg’in de dahil olduğu genç insanlar iklim değişikliği hareketinin en ön safhalarında yer alırken, geçtiğimiz yıl 100’den fazla ülkede okul grevleri gerçekleştirildi.

2021 ve 2022’de yürürlüğe girecek yeni standartlar yedi başlığı kapsıyor. 21. Yüzyıl Yaşamı ve Kariyerleri, Kapsayıcı Sağlık ve Fiziksel Eğitim, Bilim, Sosyal Çalışmalar, Teknoloji, Görsel ve Performans Sanatları ve Dünya Dilleri.

Matematik ve Dil Sanatları talimatları 2022’ye kadar gözden geçirilmeyecek ancak kurul iklim değişikliği standartlarını bu konulara eklenti olarak tasarladı. ABD Eski Başkan Yardımcısı Al Gore bu hareketi olumlu karşıladı.

Gore, “New Jersey’nin iklim değişikliğini ilköğretim müfredatına ülkede ilk ekleyen eyalet olmasından gurur duyuyorum. Bu girişim yarının liderleri olacak öğrencilerimiz için oldukça önemli. İklim kriziyle mücadelede onların liderliğinden ve bilgisinden faydalanacağız” dedi.

Vali Phil Murphy, iklim değişikliğini, gündeminin önemli hatlarından biri yapmış ve eyaletin 2050 itibarıyla %100 yenilenebilir enerji kullanması çağrısında bulunmuştu.

Etiketler