;
Politika

Macron ABD’ye Olan İnancını Kaybetmiyor: “ABD Paris Anlaşması’na Yeniden Katılacak”

ABD kongresine hitap eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD’nin Paris Anlaşması’na yeniden katılacağına inandığını ifade etti.  

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD kongresinin ortak oturumunda yaptığı konuşmasında, iklim değişikliğinin uzun vadeli bir sorun olduğunu belirtirken, ABD’nin Paris Anlaşması’na bir noktada döneceğinden emin olduğunu söyledi.

Macron, yaptığı konuşmada “ABD bir gün geri dönecek ve Paris Anlaşması’na katılacak. Çevreyle ilgili küresel taahhütleri yerine getirmek için birlikte çalışabiliriz” dedi.

Macron, “Çocuklarımız için daha iyi bir gelecek inşa etmemiz gerektiğine inanıyorum, bu da onlara 25 yıl boyunca hala yaşanabilir bir gezegen sunmayı gerektiriyor” derken, okyanusları kirleterek, karbon dioksit emisyonlarını azaltmayarak ve biyolojik çeşitliliği yok ederek gezegenimizi öldürdüğümüzü de ifade etti ve ekledi: “Artık yüzleşmeliyiz: Gezegen B yok”.

Trump geçen yıl Haziran ayında ABD’nin Paris İklim Anlaşması’ndan imzasını çektiğini açıklamıştı.

Anlaşmanın ülkesi için “dezavantajlı” olduğunu savunan Trump, daha adil bir anlaşma arayışında olacaklarını söylemişti. ABD şu ana kadar anlaşmadan çekilen tek ülke.