;
Ekonomi

Kömür için Katledilen Akbelen’de Beton Döküldü

Akbelen

YK Enerji’nin kömür madenine ulaşması için katledilen Akbelen Ormanı’nda bu sefer beton dökülerek temel atılmaya başlandı.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de 4 yıldır süren direnişe rağmen, Akbelen Ormanı  Limak-İçtaş iştiraki YK Enerji’nin kömür madenine ulaşması için kesildi ve katledildi. Kesimden sonra çalışmalar devam ederken, bu kez de çimento kamyonları ile asırlık ağaçların kesildiği alana beton dökülerek temel atılmaya başlandı.

Akbelen’de direnişçilerin kamp yaptığı alana yakın bölgede asırlık çam ağaçlarının bulunduğu yere plakasız araçlar ve çimento kamyonlarının girmeye başladığı ve kesilen ağaçların yerine beton temeller atıldı.

Kamp alanının içerisine sivil araçların girişine izin verilmezken, beton ve plakasız araçların girişine izin verilmesinin yasalara ve kanuna aykırı olduğun belirten İkizköylülerin gönüllü avukatı İsmail Hakkı Atal, “Buraya aylardır sivil tek bir araç giremiyor. Hatta su ihtiyacı için gelen traktörü bile engellediler. Ancak bugün gördük ki plakasız sivil araçlar ve beton kamyonları girmeye başladı. İlk edindiğim bilgiler jandarma veya şirket için nöbet kulübesinin yapılacağı yönünde. Asırlık çam ağaçlarının kesildiği yere ilk beton temeli attılar. Arkası gelecek. Asker hudut beklemek yerine Akbelen’de 20 köylü,15 direnişçiye karşı 500 askerle LIMAK’i bekliyor. Halkı eşkıyadan değil, eşkıyayı halktan koruyor. Akbelen ormanların betona ve maden ocağına çevirmemek için mücadelemiz sürdüreceğiz” dedi.