;
Politika

Kent Liderleri Daring Cities 2023’te Buluşacak

daring cities

İklim Haber’in medya sponsorluğunda gerçekleşecek Daring Cities 2023 Dialogues iklim acil durumuna karşı kent liderlerini 12-13 Haziran’da Bonn’da bir araya getiriyor. 

İklim acil durumuna karşı şehirlerin verdiği mücadele büyük bir önem taşıyor. Bu kapsamda kentsel liderlerin önemi giderek artıyor ve iklim değişikliğine karşı çok boyutlu önlemlerin alınabilmesi için şehrin daha fazla etmenini bu çözümlerin paydaşı haline getirmek gerekiyor.

ICLEI ve Bonn Federal Şehri tarafından oluşturulan Daring Cities, iklim değişikliğine karşı adım atmaya hazır kentsel liderleri tanımak ve güçlendirmek için eyleme yönelik bir girişim. Daring Cities kentsel liderlerin kapsamını; belediye başkanları ve diğer karar vericiler, teknik personel, araştırmacılar, özel sektör temsilcileri ve sivil toplum olarak değerlendiriyor. Daring Cities, direnç geliştirme ve iklimi hafifletme çabaları da dahil olmak üzere iklim acil durumuyla mücadele etmek için örnek niteliğindeki yerel iklim eylemlerini hızlandırıyor.

Daring Cities 2023, kentsel karar vericilerin iklim acil durumuna verilecek yanıtta liderlik etmelerine ve adil geçişi destekleyen bir yanıtın nasıl sağlanacağına odaklanmayı amaçlıyor. Bu yılki programda, iklim acil durumunu ele alan, sürdürülebilir ve dayanıklı kentsel sistemleri daha da geliştiren, çok düzeyli ve toplumun tüm kesimlerini kapsayan iklim eylemi için bir platform sağlanması hedefleniyor.

Daring Cities 2023, şehirleri herkes için daha iyi bir kentsel gelecek için sağlıklı, sürdürülebilir, adil, kapsayıcı, düşük emisyonlu ve esnek kentsel sistemlere dönüştürmek için çok düzeyli yönetişim, katılım ve dağıtım yoluyla yerel ve kentsel iklim eylemini geliştirmeyi hedefliyor.

12-13 Haziran’da gerçekleştirilecek olan Daring Cities 2023 programı kapsamında canlı yayımlanacak 2 oturum bulunuyor. Dileyenler, 12 Haziran’da 09:00 – 13:00 CEST’te “Bonn Diyalogu: Adil ve Eşitlikçi İklim Acil Durum Yanıtlarına Yönelik Küresel Perspektifler” isimli oturumu, 13 Haziran’da ise 11:45 – 13:30 CEST’te #MultilevelActionDelivers: İklim Acil Durum Eylemini ve Küresel Stok Takibini Dönüştürmek” oturumunu takip edebilecek.