;
Politika

John Kerry: “Popülizm İklim Bozulmasına Karşı Mücadeleyi Riske Atıyor”

john kerry

Siyasi liderlerin iklim krizi bilimine göre yönlendirilmesi ve gecikme çağrılarını reddetmesi gerektiğinin altını çizen John Kerry’e göre, dezenformasyon ile şekillenen siyasi motivasyonlar tüm dünyayı tehlikeli bir yola sokuyor.

Dünya çapında net sıfıra karşı popülist tepki, iklim çöküşüne karşı mücadeleyi tehlikeye atıyor ve ABD iklim şefi John Kerry, buna acilen karşı konulması gerektiğini, aksi takdirde bir gezegensel yıkımla karşı karşıya kalacağımız konusunda uyardı. Kerry aynı zamanda “dezenformasyon” ve “demagojinin” yükselişine dikkat çekerken, bu taktiklerin fosil yakıtlardan uzaklaşmaya zarar verdiğini ve özel çıkar grupları tarafından eylemi geciktirmek kullanıldığını söyledi.

Net sıfır emisyona geçişin gerçek etkilerinin insanlara söylenmediğini aktaran Kerry şöyle devam etti: “Gerçekleri görmezden gelen ve bunları çarpıtan demagojiler ile korkutuluyorlar.”

Siyasi liderlerin iklim krizi bilimine göre yönlendirilmesi ve gecikme çağrılarını reddetmesi gerektiğinin altını çizen Kerry’e göre dezenformasyon ile şekillenen siyasi motivasyonlar tüm dünyayı riske atıyor. Siyasi liderleri bunun yerine, yıkıcı küresel sıcaklık artışlarını durdurmak için net sıfıra ulaşma ihtiyacını ortaya koyan açık bilimsel gerçeklere göre hareket etmeye çağırdı.

Kerry’nin bu baharda ABD İklim Özel Temsilciliği görevinden istifa edeceği bilgisi paylaşılmıştı. Kerry, Joe Biden’ın 2021’de göreve başlamasından bu yana bahsi geçen görevdeydi. Daha önce Barack Obama’nın ikinci başkanlık döneminde dışişleri bakanı olarak görev yapmıştı. O dönemde ABD’nin iklim müzakerelerine liderlik ediyordu ve 2015 Paris Anlaşması’nın imzalanmasında rol oynamıştı.