;
Ekonomi

İspanya Hükümetinden Yenilenebilir Enerjiye 181 Milyon Euroluk Destek

İspanya Enerji ve Çevre Bakanlığı İspanya’nın yedi bölgesinde istihdamı sağlamak ve karbon emisyonlarını azaltmak adına yenilenebilir enerji projelerine 181 milyon euroluk fon sağlanacağını açıkladı.

İspanya Enerji ve Çevre Bakanlığı yaptığı açıklamada, İspanya’nın yedi bölgesinde istihdamı artırmak ve karbon emisyonlarını azaltmak amacıyla, yenilenebilir enerji projelerine 181 milyon euro sübvanse edileceğini söyledi.

Sübvansiyonlar, Madrid’in yenilikçi projelere aktaracağı 316 milyon euroluk bir fonun parçasını oluşturuyor.

Güneş enerjisi açısından zengin olan İspanya, Avrupa Birliği’nin (AB), özellikle güçlü turizm ve otomotiv endüstrilerinde koronavirüsün neden olduğu ekonomik yıkımla mücadele etmek için düşük karbonlu yatırımları kullanmayı planlayan önemli bir destekçisi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, sübvansiyonlardan yararlanabilecek projelerin arasında güneş ışığı, rüzgar, biyokütle ve yenilenebilir gazlardan enerji üreten hidrojenin de dahil olduğu projeler yer alıyor.

Başbakan Pedro Sanchez yönetimi, karbon azaltım planlarının önümüzdeki 10 yılda 200 milyar euro değerinde toplam yatırım gerektireceğini, bunun 47 milyarının kamu sektöründen geleceğini söyledi.

Bakanlık, Perşembe günü açıklanan fonların özel sektörden 551 milyon euroluk yeni bir yatırımı teşvik etmesini beklerken seragazı emisyonlarında her yıl 712 bin ton karbondioksite eşdeğer azaltım gerektiğini hesapladı.