;
Politika

İskoçya’daki Evlerde Düşük Karbonlu Isıtma için Yeni Kurallar

İskoçya’da yeni evlerin yenilenebilir veya düşük karbonlu ısıtma sistemiyle inşa edilmesi için yeni kurallar tanıtılacak. Ülke, bütçe ve çevre dostu yöntemlere giderek iklim acil durumuna kayıtsız kalmamayı planlıyor. 

 2024’te İskoç hükümeti tarafından tanıtılacak düzenlemeler, seragazı emisyonlarını azaltmaya yönelik adımlardan biri.

Yenilenebilir ve düşük karbon sistemleri 2024 yılında aynı zamanda konut olmayan binalar için de aşamalı olarak kullanılacak.

Düşük karbonlu ısıtma denildiğinde çoğu zaman ısı pompaları ya da doğalgaz kazanlarına başka alternatifler sunan sistemler akla geliyor.

Proje, yenilenebilir ısıtma üzerine 30 milyon poundluk yatırımla yürütülecek.

Enerji Bakanı Paul Wheelhouse’un söylediğine göre bu değişim, İskoçya’nın iklim değişikliği mücadelesinin ve 2045 yılına kadar net sıfır emisyon hedefinin bir parçası.

Net sıfıra ulaşmak için, fosil yakıtlarının kullanımını tamamen bırakmak gerekiyor.

Wheelhouse, “Açıkça görülüyor ki, bu hedeflere ulaşmak için İskoçya’nın konutlarının ve konut olmayan binalarının karbondan arındılırılması ve bu binalardan kaynaklanan emisyonların sıfırlanması gerekiyor.” Dedi ve ekledi: “Hem iklim değişikliği için eyleme geçmemiz hem de bütçe dostu sıcak evlere ulaşmamız için İskoçya’daki yeni evlerin ve binaların iklim acil durumuyla mücadele ettiğinden emin olacağız.”

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi