;
Ekonomi

İngiltere’den Büyük Şirketlere Enerji ve Karbon Raporlaması Zorunluluğu

İngiliz hükümetinin dün (Çarşamba) açıkladığı yeni düzenlemeye göre, büyük şirketlere gelecek Nisan ayından itibaren enerji kullanımlarını, karbondioksit emisyonlarını ve enerji verimliliği ölçümlerini yıllık raporlarında bildirmeleri zorunluluğu getirildi.

Geçtiğimiz gün İngiliz hükümeti tarafından açıklanan yeni bir düzenleme, İngiltere’deki büyük firmaların önümüzdeki Nisan ayından itibaren enerji kullanımlarını, karbondioksit emisyonlarını ve enerji verimliliği ölçümlerini yıllık raporlarında bildirmelerini zorunlu hale getirdi.

Hükümet yaptığı açıklamada, şirketlerin ve endüstrilerin enerji verimliliğini 2030 yılına kadar en az %20 oranında artırmalarını istediğini de belirtti.

CRC Energy Efficiency Scheme adlı şirket raporlama eski şeması şirketler için oldukça karmaşıktı ve bu nedenle artık kullanılmayacak. Yeni düzenleme ise raporlanma gereksinimlerini basitleştirecek ve kolaylaştıracak. Borsada işlem gören tüm şirketler yeni düzenlemeye tabii tutulacak.

Borsada işlem görmeyen ancak yıllık ciroları 36 milyon pound, bilanço büyüklüğü 18 milyon poundu geçen anonim şirketler ve çalışan sayıları 250’nin üstünde olan limited şirketlerin de düzenleme çerçevesinde istenilen verileri raporlama yükümlülükleri olacak.

Hükümet, şirketlerin yöneticilerinin şirket çıkarlarına ciddi zarar vereceğini düşündükleri bilgileri açıklamakla yükümlü olmayacaklarını da açıkladı.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi