;
Politika

İmamoğlu: “İstanbul İklim Krizine Karşı Mücadelede Bölgesinde Lider Kent Olacak”

C40 Zirvesi’nde söz alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’un iklim krizine karşı somut politikalar üreterek Türkiye’de ve bölgede lider kent olmasına yönelik adımlar atacağını söyledi.

İstanbul’un da üyesi olduğu ve Dünya genelinde iklim krizi ile mücadele veren büyük kentlerin oluşturduğu küresel koalisyon ve dayanışma ağı C40’ın Dünya Belediye Başkanları Zirvesi Kopenhag’ta devam ediyor. iklimicinkentler.org’da yer alan habere göre zirvede bugün gerçekleşen ilk oturuma İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. “Ulusal Hükümetlerimize rağmen İklim Eylemini Gerçekleştirmek” adlı oturuma İBB Başkanı’nın yanı sıra Boston Belediye Başkanı Marty Walsh, New Orleans Belediye Başkanı LaToya Cantrell ve Varşova Belediye Başkanı Rafal Trzaskowski de konuşmacı olarak yer aldı.

İmamoğlu: 2050 vizyonumuz: Yeşil İstanbul 

Ekrem İmamoğlu, konuşmasında İstanbul’un 2050 vizyonunun adil, yeşil ve yaratıcı bir kent olduğunu belirtti. 16 milyon nüfuslu İstanbul’da düşük karbon salımına geçiş için yeni teknolojilere yatırım yapmanın önemine değinen İmamoğlu, temiz enerji teknolojilerinin iklim kriziyle mücadele için zaruri olduğunun altını çizdi.

Ekrem İmamoğlu ayrıca, İstanbul’un iklim krizine karşı somut politikalar üreterek Türkiye’de ve bölgede lider kent olmasına yönelik adımlar atacağını belirtti. Alınacak bütün kararların katılımcı bir şekilde, İstanbul için İstanbullularla gerçekleşeceğini söyleyen İmamoğlu, “Yeni bir iklim sorunu yaşamamak adına şehrin yeşil bir kente dönüşmesi ve yeşil kent oluşması adına da hep birlikte seferberlik yapmalıyız. Bu duyguyla da hareket ettiğimiz zaman kimse buna karşı gelemez. 16 milyonun sesi gür çıktığı yerde bu bir parti politikasına dönemez. Bu yolda da devam edeceğiz.” dedi.

Ekrem İmamoğlu’nun konuşması sırasında verdiği taahhütler şu şekilde:

  • Temiz enerji teknolojilerine yatırım yapmak
  • Yeşil alanları İstanbul’da kişi başına 10 m2’ye çıkarmak ve yeni parklar kurmak
  • C40 ve küresel ağlarla işbirliğini derinleştirmek.
  • İklim krizine karşı tüm İstanbulluları kapsayan farkındalık çalışmaları gerçekleştirmek.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi

1 yorum

Yorum yazmak için tıklayınız.