;
Politika

İklim Değişikliğinin Yükünü Neden Atlas Taşıyor?

İklim Haber, Greta Thunberg’in çağrısına cevap veren ve geçtiğimiz hafta okulu kırarak Bebek Parkı’nda eylem yapan Atlas Sarrafoğlu’nun neden iklim değişikliğinin yükünü taşıdığına dair bir video hazırladı.

11 yaşındaki Atlas Sarrafoğlu, geçtiğimiz Cuma günü (15 Mart 2019) Greta Thunberg’in iklim grevi çağrısına cevap vermiş, okulu kırarak Bebek Parkı’nda arkadaşlarıyla beraber tarihin en büyük kitlesel hareketlerinden birine katılmıştı. İklim Haber’de Atlas’ın neden iklim değişikliğinin yükünü taşıdığına dair bir video yayımladı.

Atlas, geçen haftaki eyleminde yaptığı basın açıklamasında iklim değişikliğine yol açan temeli yetişkinlerin yarattığını söylemiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: “Petrolü siz kullandınız, ormanları siz büyükler kestiniz. Denizleri biz çocuklar kirletmedik, balinaların karnındaki plastikleri biz denize atmadık. Betondan binaları biz çocuklar dikmedik. 16 yaşındaki İsveçli öğrenci Greta Thunberg diyor ki ‘Eviniz yanıyormuş gibi hareket etmenizi istiyorum, çünkü yanıyor.’ Evimizi biz çocuklar yakmadık ama hepimiz aynı evdeyiz, unutmayın ki siz de bir zamanlar çocuktunuz. Ama şimdi siz büyükler bu yangını söndürmekte geç kalıyorsunuz. Biz çocuklar temiz bir dünya istiyoruz. Çünkü biz de çocuklarımıza bırakabileceğimiz bir dünya istiyoruz. 12 yıl sonra biz ölmeyeceğiz ama yapacak bir şey de kalmayacak. 12 yıl sonra ben 23 yaşında olacağım. Siz büyüklere soruyorum, 23 yaşında daha da kötüye gideceği kesin olan bir dünyada neden para kazanayım, neden eğitim alayım? Dünya şimdikinden kötü olacaksa neden çocuğum olmasını hayal edeyim?”

Atlas 15 Mart’taki eylemlerden önce İklim Haber’e verdiği röportajda ise taleplerini şu şekilde dile getirmişti: “Öncelikli talebimiz Türkiye’nin Paris Anlaşması’na katılması. Anlaşmayı parlamentosundan geçirdikten sonra bunu kabul etmesi, herkesin Paris Anlaşması gereğince hareket etmesini istiyoruz. Eğer dünyayı kurtarmak istiyorsak seragazı salım oranlarını azaltmamız gerekiyor. Paris Anlaşması da ülkelerden bunu talep ediyor. Dünyadaki talep de benzer aslında. Paris Anlaşması imzalansa bile buna çok uyulmuyor. Bu anlaşmaya herkesin katılması ve anlaşmaya uyulması gerekiyor.”

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi

1 yorum

Yorum yazmak için tıklayınız.