;
Politika

İklim Aktivistleri BlackRock Ofisini İşgal Etti

Aktivistler dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’ın Paris’teki ofisini işgal etti. Girişleri kapatan ve duvarları yazılarla kaplayan göstericiler, şirketin fosil yakıtlardan çekilmesini talep ediyor.

Onlarca iklim aktivisti, fosil yakıt yatırımlarından çekilmek için fon sağlamasını istedikleri ABD’li varlık yöneticisi BlackRock’ın Paris’teki ofisini istila etti.

Yokoluş İsyanı (Extinction Rebellion, XR) ve Gelecek için Cumalar (Fridays for Future) kampanya gruplarından yeşil aktivistler binaya girmeyi başararak dördüncü katı duvar yazıları ile kapladılar.

Gelecek için Cumalar’ın 15 yaşındaki üyesi Emilia, “Bu şirketin birçok sektör üzerinde etkisi var ve biz isteklerimizi duyurmak, bu kapitalist sistemi değiştirmek istiyoruz” dedi.

İklim Haber'i Telegram'da Takip Edin!İklim Haber'i Linkedin'de Takip Edin!

Aktivistler çevik kuvvet ulaşana kadar duvarlara “Yaşamak istiyorum” ya da “Katiller” gibi sözler yazıp barikat kurarak girişi engellediler.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, yapılan açıklamada “Ofisimize zorla girilerek gerçekleştirilen vandalizm eylemlerini şiddetle kınıyoruz” dedi.

BlackRock CEO’su Larry Fink şirket heyetlerine Ocak ayında uyarıda bulunmuştu. Bu uyarının konusu, iklim değişikliği ile mücadelede daha fazla efor sarf edilmediği takdirde gelecekteki servetlerinden endişe duyan yatırımcıların öfkesiyle karşılaşabilecekleriydi.

Fink, CEO’lara yazdığı yıllık mektubunda, firmanın aralarında termal kömür üreticileri bulunan yüksek sürdürülebilirlik riski taşıyan yatırımlardan çekileceğini açıklamıştı. Fink, firmasının “finansın temelden yeniden şekillendirilmesine” ortaklık ettiğini de ekledi.

Yokoluş İsyanı geçen ay enerji grubu Royal Dutch Shell’in The Hague’deki ve McKinsey & Co’nun Londra’daki genel merkezini hedef almış ve Brüksel’deki bir araba gösterisinde 185 kişinin tutuklanmasıyla sonuçlanan bir miting düzenlemişti.