;
Politika

İklim Aktivistleri Afganistan’da Hedef Haline Geldi

Taliban’ın hedefi haline gelen iklim aktivistlerinin güvenli bir şekilde ülkeden çıkmaları için kampanya başlatıldı. 

İklim aktivisti öğrenciler tarafından kurulan Fridays For Future’un (Gelecek için Cumalar) Afganistan’daki aktivistleri Taliban’ın hedefi haline geldiler. Aktivistlerin acilen ülkeden çıkmaları için bir kampanya başlatıldı.

Dünya çapından FFF aktivistleri tarafından organize edilen kampanya ile Afganistan’da hedef haline gelen aktivistlerin güvenli bir şekilde ülkeden çıkarılması planlanıyor.

FFF aktivistlerinin kampanya mesajına göre toplanan yardımlar uçak, vize ücretleri, destek, yasal ücretler ve ülkeden çıkarken oluşabilecek her türlü mali durum için kullanılacak.

Yardım kampanyasında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sürdürülebilir bir gelecek yaratmak için yorulmak bilmeden yaptıkları çalışmalar onları ciddi şekilde riske attı. Acilen ülkeden kaçmaları ya da Taliban tarafından öldürülme riskini almaları gerekiyor.

Onların güvenliği için çalışıyoruz. Hedeflenen aktivistleri ülke dışına çıkarmak için bu kitle fonlaması kampanyasını başlattık. Bu kampanya tüm dünyadaki FFF aktivistleri tarafından düzenleniyor. Sahadaki ekibimizle temas halindeyiz ve her ne pahasına olursa olsun imkansızı başarmamıza yardımcı olan güvenilir STK ortaklarımız ve destekçilerimizle birlikte çalışıyoruz.

Bağışlarınız uçuşlar, vize ücretleri, destek, yasal ücretler ve onları güvenli bir alana taşımak için yapılan diğer masrafları karşılayacak. Kullanmadığımız fonlar, yüksek risk altındakileri ülke dışına çıkarmak için çalışan diğer güvenilir kampanyalara aktarılacak.”

Yardım kampanyasına buradan ulaşabilirsiniz.