;
Ekonomi

İkizköylülerden Muhtara ve YK Enerji’ye: “İkizköy Satılık Değil!”

YK Enerji, İkizköylülerin üç yıldır satmadığı tarım arazilerini almak için yeni bir girişimde bulundu. İkizköy muhtarı aracılığıyla köylülere ulaşmaya ve pazarlık yapmaya çalışan şirkete İkizköylüler cevabı toplantıya katılmayarak verdi.

İkizköy Muhtarı Muhsin Bilge, 3 Mayıs Salı akşamüstü köy camisinden hoparlörle yapılan anonsta, 4 Mayıs Perşembe günü saat 12.00’da köy meydanında kamulaştırma ile ilgili bir toplantı yapacağını duyurdu. Toplantı saatinde köy meydanında sadece İkizköy’de yaşamayan ama arazileri bulunan üç aileden ve muhtarın akrabalarından oluşan bir grup insanın olduğu gözlendi.

İkizköy Çevre Komitesi temsilcileri ellerinde “İkizköy satılık değildir” pankartı ile meydana geldi. Muhtar, komite temsilcilerine tepki göstererek toplantının yapılmayacağını söyledi. Komite temsilcileri ise doğrudan toplantıya gelen küçük grupla konuşarak arazileri neden satmak istemediklerini ve mücadelelerini anlattı. Çevre komitesi temsilcileri, “Artık İkizköy’de oturmasanız da bu topraklar hepimizin. Burada kömür madeni ve santral işletildikçe hiçbirimiz buranın neden olduğu tozdan, hastalıktan ve iklim değişikliğinden muaf değiliz. Bu kömür belası hepimizin yaşamını etkiliyor. Çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği için kömüre dur demeliyiz” derken herkesi mücadeleye ortak olmaya davet etti.

Toplantıya köy dışından katılanlar da komite hak verirken, muhtarın şirket adına pazarlık yapmak için düzenlediği toplantı yapılamadı.