;
Ekonomi Politika

İkizköylüler: “Kömüre Değil, Yaşama İhtiyacımız Var”

İkizköy Işıkdere’deki maden sahasını incelemek için alana gelen Limak Holding’in sahibi Nihat Özdemir’e seslenen İkizköylüler “Kömüre değil, toprağa ihtiyacımız var” dediler. 

YK Enerji ortaklarından LİMAK holdingin sahibi Nihat Özdemir, İkizköy Işıkdere maden sahasını ve Akbelen Ormanı’nı incelemek için bölgeye geldi.

Ziyaretten haberdar olan İkizköylüler ve Çamköylüler Işıkdere’nin girişinde ellerinde pankartlarla Nihat Özdemir’i beklemeye başladı. İkizköylüler Nihat Özdemir’in yanında Enerji Bakanı ve Tarım Bakanı’nın da olduğunu duyururken, ardından yaptıkları açıklamada bakanların ziyarette olmadığını belirttiler.

İkizköylülerin bildirdiğine göre, pankartlar ve sloganlar Özdemir’in programının değişmesine neden oldu. Limak Holding’in sahibi alana maden sahası ana girişinden giriş yapmadı.

Bu girişte üç günlük hummalı bir çalışmayla yol açılmıştı. İkizköylüler pankartlarıyla güvenlik girişinde eylem yaparken saha üstünde helikopter uçtuğu görüldü.

“Kömür Sahasının Daha İleri Gitmesini İstemiyoruz”

Eylem sırasında vadinin içine girerek Özdemir’e ulaşmaya çalışan İkizköylülere şirketin güvenlik şefi izin vermedi. İkizköylüler, güvenlik şefinin daha önce kanunsuz zeytin sökme işlemi sırasında arkadaşlarına saldıran kişi olduğunu aktardı.

İkizköylüler yaptıkları açıklamada, bakanların da olduğu heyeti karşılamak ve dertlerini aktarmak için toplandıklarını ifade ederken heyette bulunduklarını düşündükleri bakanlara şu şekilde seslendiler: “Sayın bakanlar maden sahasına arka taraftan geçtiler, ama bizim yanımızdan geçmediler. Biz onlara derdimizi anlatamadık. Burada kömür sahasının daha da ilerlemesini istemiyoruz. Bunda kararlıyız. Bizim kömüre değil temiz enerjiye ihtiyacımız var. Bizim toprağa, meyveye, sebzeye, hububata ihtiyacımız var. Lütfen bizi anlayın, bizi dinleyin ve derdimize deva olun.”